Home » Baltija, Eiropa, Latvija, Lietuva » Atklāta Latvijas Ārējā ekonomiskā pārstāvniecība Lietuvā – Latvijas un Lietuvas uzņēmumiem būs vienkāršāk veidot sadarbību.

Atklāta Latvijas Ārējā ekonomiskā pārstāvniecība Lietuvā – Latvijas un Lietuvas uzņēmumiem būs vienkāršāk veidot sadarbību.


Klāt esot Latvijas Valsts Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktoram Andrim Ozolam, vakar, 29.jūnijā Latvijas Republikas vēstniecībā Viļņā atklāja Latvijas Ārējo ekonomisko pārstāvniecību mūsu kaimiņvalstī Lietuvā.

Pārstāvniecības atklāšanas runā Ministru prezidents uzsvēra, ka, lai arī Lietuva ir lielākais Latvijas importa un eksporta tirdzniecības partneris, investīciju jomā vēl ir liels potenciāls. LR Ministru prezidents V.Dombrovskis novēlēja strādāt ar šo apziņu un izmantot iespējas investīciju piesaistei.

Savukārt LIAA direktors Andris Ozols uzsvēra, ka pārstāvniecības atvēršana ir ļoti nozīmīgs notikums un tās darbības uzsākšana Lietuvā vēl vairāk saliedēs Latvijas uzņēmumus, kas darbojas kaimiņvalstī, palīdzēs koordinēt sadarbību ar Lietuvas uzņēmumiem un valsts institūcijām. Tas būs vēl viens instruments kā, nodrošinot uzticamu atbalsta punktu, piesaistīt Latvijas uzņēmumus Lietuvas tirgum. Tāpat pārstāvniecība nopietni strādās pie investīciju piesaistes Latvijai.

Par jaunās pārstāvniecības vadītāju iecelta Jeļena Markūne, bijusī Latvijas Tirdzniecības palātas Lietuvā biroja vadītāja.

Jeļena Markūne, Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības vadītāja Lietuvā: „Ņemot vērā, ka līdz šim Lietuvā Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības nebija, sākums noteikti nebūs viegls. Tomēr esmu pārliecināta, ka pieredze, strādājot Latvijas Tirdzniecības palātā Lietuvā, man palīdzēs! Viens no galvenajiem mūsu darbības virzieniem būs investīciju piesaiste Latvijai, taču lielu uzmanību pievērsīsim arī tam, lai palīdzētu Latvijas uzņēmumiem uzsākt darbību Lietuvas tirgū. Pārstāvniecība nodarbosies arī ar informācijas vākšanu un apkopošanu par Lietuvas tirgu, valsts ekonomisko situāciju, Latvijas produktu virzību un iespējām un rūpēsies, lai Latvijas uzņēmējiem vienmēr būtu pieejama aktuāla informācija par uzņēmējdarbībai svarīgām norisēm Lietuvā.”

LIAA pārstāvniecība darbosies Latvijas Republikas vēstniecības telpās. Ikviens Latvijas uzņēmējs vai privātpersona, kura vēlās uzsākt darbību Lietuvā, ir aicināti vērsties pēc informācijas un palīdzības. „Pie mums varēs saņemt maksimālu atbalstu, padomu un palīdzību gan informācijas, gan reālas darbības veidā,” uzsver J.Markūne.

Pašlaik Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības darbojas – Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Zviedrijā, Francijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Dānijā, Polijā, Japānā un Krievijā un tagad arī Lietuvā.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress