Home » Jaunumi, Latvija » Konkurss „Ideju Kauss 2011” pārstrādā pamanītos trūkumus biznesa idejās

Konkurss „Ideju Kauss 2011” pārstrādā pamanītos trūkumus biznesa idejās

Latvijā nav dzelzs, dimantu vai naftas, tomēr mums pieder kāds cits neizmantots resurss – talants saskatīt visur trūkumus. Starp citu, tieši šī spēja – saskatīt trūkumus un to risinājumus – pasaulē veicinājusi labāko biznesa ideju rašanos. Stāsts par trūkumiem un to neizmantoto potenciālu kļuvis par biznesa ideju konkursa “Ideju Kauss 2011” galveno tēmu – ikviens līdz 15. augustam tika aicināts savus saskatītos trūkumus pārstrādāt biznesa idejās un iesniegt tās konkursam.

Pieteikumu iesniegšana konkursam „Ideju Kauss 2011” ir veiksmīgi noslēgusies un organizatori lepojas, ka dalībnieku iesniegtās idejas atrisina visdažādākās nedienas ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā. Patīkamu pārsteigumu dalībnieki sagādāja tieši pēdējā dienā, kad tika pieteiktas lielākā daļa ideju, kas saistītas ar visdažādākajām nozarēm – sākot ar rokdarbiem un dārzkopību un beidzot ar tehnoloģiskām ierīcēm, kā realizēšanai nepieciešamas specifiskas zināšanas. Šogad konkursam iesniegtas teju 500 idejas no visas Latvijas.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Projektu attīstības nodaļas vadītājs Viesturs Zeps, analizējot konkursam iesniegtās idejas norāda: „Konkurss ar katru gadu progresē,  iesniegto kvalitatīvo ideju skaits ar katru gadu pieaug. Galvenais katra dalībnieka ieguvums būs iesniegtās idejas novērtējums un ieteikumi tās tālākai attīstībai no konkursa profesionāliem ekspertiem”.

Turpmākās divas nedēļas notiks ideju izvērtēšana, lai jau 13. septembrī pulcētu tos ideju autorus, kuru idejas eksperti atzinuši par perspektīvām.

„Katru ideju izvērtē divi eksperti, kas rūpīgi skatās, vai tā atbilst konkursa nolikumā minētajiem punktiem. Visi eksperti, pirms ideju izvērtēšanas ir parakstījuši konfidencialitātes līgumu par ideju neizpaušanu, kas garantē, ka uzticētā ideja ir drošībā,” stāsta projekta vadītāja Kristīne Tihanova.

Otrās kārtas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt seminārus, kuros pieredzējuši eksperti dalīsies ar zināšanām par tēmām mārketinga, finanšu, plānošanas jomām. “Ideju kauss” dod iespēju ikvienam pilngadīgam Latvijas iedzīvotājam īstenot savu biznesa ideju un iegūt biznesa sākšanai nepieciešamās prasmes, pieredzi, kontaktus un finansējumu. Šogad pirmo vietu ieguvējiem atvēlēts balvu fonds 10 000 latu vērtībā – pirmās vietas ieguvējs saņems Ls 5 000, otrās Ls 3 000, bet trešās vietas ieguvējs – Ls 1 000. Nominācijā „Eko- inovācijas ideja” labākā no „zaļajām” biznesa idejām saņems balvā 1000 latus.

„Ideju Kauss” ir Latvijas Investīciju attīstības aģentūras realizēts inovatīvu biznesa ideju konkurss, kas Latvijā norisināsies jau piekto gadu. „Ideju Kausa 2011” stratēģiskais un rīkotājpartneris šogad ir Biznesa augstskola Turība, savukārt stratēģiskais partneris – SEB Banka.

Konkurss “Ideju kauss 2011” tiek rīkots darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” aktivitātes “Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros, nodrošinot Eiropas Savienības fondu projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” īstenošanu.

 

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress