Home » Jaunumi, Latvija » 21.februārī notiks uzņēmēju un ekspertu diskusija „EIRO Latvijas eksportētājiem”

21.februārī notiks uzņēmēju un ekspertu diskusija „EIRO Latvijas eksportētājiem”

2014.gada 1.janvārī Latvija plānojusi pievienoties vairāk nekā 330 miljonu iedzīvotāju un vairāku miljonu uzņēmēju kopienai, kas jau tagad savā ikdienā kā oficiālo valūtu lieto eiro. Lai veidotu diskusiju par Latvijas ekonomikas attīstības iespējām un tendencēm pēc plānotās eiro ieviešanas Latvijā, Ekonomikas ministrija šā gada 21.februārī aicina apmeklēt uzņēmēju un ekspertu publisko diskusiju „EIRO Latvijas eksportētājiem”.

Diskusijā ar prezentāciju par Latvijas ekonomikas attīstību, tendencēm eksportā un prognozēm par gaidāmo pēc eiro ieviešanas uzstāsies ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, „SEB bankas” makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis sniegs analīzi par potenciālajiem eiro ieguvumiem un mīnusiem Latvijas eksportētājiem, bet SIA „Sakret” komercdirektors Juris Grīnvalds stāstīs par to, kā eiro ieviešana praksē varētu atsaukties uz konkrētu ražojošu, eksportējošu uzņēmumu.

Pēc tam sekos ekspertu un uzņēmēju diskusija, kurā piedalīsies D.Pavļuts, D.Gašpuitis, J.Grīnvalds, Latvijas Bankas ekonomists Uldis Rutkaste, uzņēmējs un ekonomists Jānis Ošlejs, kā arī AS „Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs Juris Biķis. Diskusiju vadīs „TV3” žurnālists Arnis Krauze.

Publiskā diskusija 21.februārī notiks Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Ūdens iela 6, Rīga) no plkst.11:00 līdz plkst.14:30. Dalībai pasākumā aicinām pieteikties līdz šā gada 20.februārim, rakstot uz e-pasta adresi: eiro@em.gov.lv.

Diskusijas mērķis ir apspriest eksportējošo uzņēmumu argumentus par un pret eiro ieviešanu, kā arī izprast galvenos priekšnoteikumus, lai uzņēmēji un Latvijas ekonomika kopumā būtu ieguvēji no pievienošanās eirozonai.

2012.gadā Latvijas ekonomika ir veiksmīgi attīstījusies un turpinājušās ekonomikas struktūras pārmaiņas ilgtspējīgākā virzienā. Latvijas ekonomikas atkopšanās notikusi, pateicoties mūsu uzņēmēju spējai pārorientēties uz eksporta tirgiem. 2012.gadā Latvijas eksports sasniedza savu vēsturisko augstāko līmeni – 6,89 miljardus latu, no kuriem eksports uz Eiropas Savienības (ES) valstīm veidoja 69,2%, bet uz eirozonas valstīm – 32,5%.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress