Home » Jaunumi, Latvija » Atbalstam jaunu eksporta tirgu apgūšanai pieejami 36,2 miljoni eiro

Atbalstam jaunu eksporta tirgu apgūšanai pieejami 36,2 miljoni eiro

- Copia“Jau no šodienas mikrouzņēmumi, kā arī mazie un vidējie uzņēmumi var saņemt atbalstu starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai un ārējo tirgu apgūšanai. Līdz 2023. gada beigām programmas kopējā finansējuma 36,2 miljonu eiro ietvaros atbalstu varēsim sniegt aptuveni 1100 uzņēmumiem,” norāda Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs, valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko.

Kā informējusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, no šā gada 15. marta tiek uzsākta uzņēmēju iesniegumu pieņemšana starptautiskās konkurētspējas veicināšanas pasākumu īstenošanai. Papildus norādām, ka tuvāko nedēļu laikā tiks uzsākta arī atbalsta sniegšana tūrisma nozares uzņēmumiem to konkurētspējas celšanai.

“Ministrija pauž gandarījumu par veiksmīgo sadarbību ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, tās atbildīgo darbinieku profesionalitāti un izpratni gan par atbalsta programmas nozīmīgumu uzņēmējiem, gan projektu atlases nolikuma izstrādes termiņiem. Mūsu kopējs uzdevums ir nodrošināt pēc iespējas ātrāku atbalsta sniegšanas uzsākšanu komersantiem,” turpina R.Aleksejenko.

Atbalsts būs pieejams dalībai nozaru nacionālajos stendos, tirdzniecības misijās, Latvijas augstu valsts amatpersonu vizītēs, starptautiskajās izstādēs ārvalstīs ar individuālo stendu un individuāli izvēlētajās konferencēs, semināros ārvalstīs, sedzot arī ceļa (transporta) izdevumus uz iepriekš minētajiem pasākumiem.

Vienlaikus būs pieejamas arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, tai skaitā Latvijas ārvalstu ekonomisko pārstāvniecību, konsultatīvais atbalsts, kā arī atbalsts ražotņu un produktu sertificēšanai.

Programmas ietvaros atbalstu varēs saņemt komersanti, kooperatīvās sabiedrības, zemnieku vai zvejnieku saimniecības, individuālie uzņēmumi, biedrības, nodibinājumi, kuri atbilst MVU statusam, kā arī ostu pārvaldes, pašvaldības un plānošanas reģioni projektos, kas neietver saimnieciskas darbības.

Programmas ietvaros pieejamais finansējums – 36 268 775 euro. Projektu iesniegumu pieņemšana norisināsies no 2016. gada 15. marta līdz 2023. gada 31. decembrim.

Detalizēti ar atbalsta programmas “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” nosacījumiem var iepazīties Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnēē un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tīmekļa vietnē.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress