Home » Jaunumi, Latvija » PVD: Pa pastu sūtīt medikamentus no trešajām valstīm vairs nedrīkst

PVD: Pa pastu sūtīt medikamentus no trešajām valstīm vairs nedrīkst

Šā gada piecos mēnešos Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori nav ļāvuši sasniegt adresātu 24 privātiem pasta sūtījumiem ar medikamentiem no trešajām valstīm, kuri bija vai nu neidentificējami, vai arī saņēmējs nevarēja uzrādīt receptes vai tās noraksta kopiju, informē PVD pārstāve Ilze Meistere.

Lielākā daļa jeb 20 sūtījumi noraidīti pēc 1.marta, kad stājās spēkā grozījumi Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtībā.

Šie grozījumi aizliedz privātpersonām no trešajām valstīm ievest narkotiskos analgētiķus, jaunās psihoaktīvās vielas un aktīvās vielas, kā arī saņemt iepriekš minētās preces un arī citas zāles pa pastu no trešajām valstīm.

«Pērn kopumā noraidīti 43 privātpersonu zāļu sūtījumi, kuri bija vai nu bez ražotāja nosaukuma, vai bez iepakojuma un lietošanas instrukcijām. Savukārt šogad iedzīvotājiem jāņem vērā, ka, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, medikamentus pa pastu no trešās valsts saņemt vispār vairs nevar. Noraidītās paciņas tiek nosūtītas atpakaļ nosūtītājam,» sacīja Meistere.
Joprojām privātpersonas personiskai lietošanai zāles no trešajām valstīm drīkst ievest, bet tikai gadījumos, ja zāles ir oriģinālajā iepakojumā, to daudzums ir ekvivalents sešu mēnešu lietošanai, uz iepakojuma ir skaidri identificējams ražotājs un ražotājvalsts, un zāļu iegādi var apliecināt ar pirkuma čeku vai līdzvērtīgu dokumentu.

Ja zāļu daudzums pārsniedz trīs zāļu iepakojuma vienības katram zāļu veidam, personai ir rakstiski jāapliecina, ka zāles ir domātas personīgai lietošanai.

Foto: Gatis Gribusts/ https://www.flickr.com/photos/gatiuss/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress