Home » Jaunumi, Krievija » Šprotes ar Latvijas zīmolu «Brīvais vilnis» varētu nonākt Krievijas tirgos no Irānas

Šprotes ar Latvijas zīmolu «Brīvais vilnis» varētu nonākt Krievijas tirgos no Irānas

Zivju konservu ražotājs “Brīvais vilnis” (BV) pašlaik ir sarunu procesā ar Irānas kolēģiem, kuriem varētu pasūtīt šprotu ražošanu ar BV zīmolu. “Brīvā viļņa” direktors Arnolds Babris intervijā Rus.lsm.lv pastāstīja, ka Irānas produkciju ar Latvijas zīmolu varētu sākt piegādāt Krievijai jau šī gada rudenī.

27.jūnijā Latvijā ieradīsies Krievijas pārtikas uzraudzības dienesta pārstāvji, lai pārbaudītu vietējos ražotājus, un pēc šīm pārbaudēm kļūs skaidrs, vai pērn noteiktais aizliegums piegādāt Krievijas tirgiem Latvijas šprotes paliks spēkā.

Savukārt šprotu ražošana uz līguma pamata Irānā ļautu “Brīvajam vilnim” atgriezties Krievijas tirgos neatkarīgi no Krievijas pārtikas uzraugu lēmuma.

Babris skaidroja, ka ar Irānas ražotājiem runāts tieši par šprotu ražošanu, nevis Latvijā ražotās produkcijas pārmarķēšanu. Viņš, apmeklējot Irānu, redzēja tur ražotas šprotes no Kaspijas ķilavām. Izejvielas Irānā ir, bet “nav izpratnes, kā labāk ražot”, sacīja Babris.

Pašlaik uzņēmums cenšas noskaidrot, vai ražošana Irānā ar BV zīmolu Krievijas tirgiem būtu reāla.

Sarunas ar Irānas ražotājiem varētu turpināt arī tad, ja Krievija atcels Latvijas šprotu aizliegumu, jo “tur ir interesantas pozīcijas, kuras mēs paši nevaram saražot”. Piemēram, Irāna zvejo tunčus, un tur pašizmaksas ir zemākas un kvalitāte labāka, nekā, piemēram, Kaļiņingradā ražotajai produkcijai.

Babris arī nedomā, ka vienošanās ar Irānu nozīmētu darbinieku atlaišanu Salacgrīvā, drīzāk Irānā ražotu to, ko nevar saražot Latvijā, savukārt to, ko nevar saražot Irānā, piegādātu no Latvijas.

Viņš arī skaidroja, ka Krievijā šobrīd dārgas pārtikas preces pārdot grūti, bet Irānā ražotie konservi būtu lētāki. Tiesa, viņš atzina, ka pēc skata Kaspijas ķilavas no Baltijas ķilavām atšķirt grūti, taču garša atšķirsies.

“Ja gribat augstākās kategorijas produkciju – tā maskās vairāk un to ražo Latvijā,” sacīja Babris.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress