Home » Jaunumi, Latvija » Vienkāršo atbalsta saņemšanas kārtību zivrūpniecībā

Vienkāršo atbalsta saņemšanas kārtību zivrūpniecībā

Turpmāk atbalsta saņemšanai zivrūpniecībā būs vienkāršāka kārtība, kā arī uzņēmumiem projektu īstenošanai būs nodrošināts atbalsta apmērs, kas atbilst darbības kapacitātei un ekonomiskajiem rādītājiem.

To paredz valdības apstiprinātie grozījumi noteikumos par atbalsta piešķiršanas kārtību Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda pasākumam «Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde».

Izmaiņas nosaka, ka turpmāk Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzītam zvejas produktu apstrādes uzņēmumam attiecināmo izmaksu summa vienā projektā nepārsniedz summu, ko aprēķina, pie 250 000 eiro pieskaitot piecreiz lielāku pretendenta neto apgrozījumu iepriekšējā pārskata gadā pirms iesnieguma iesniegšanas.

Tāpat atbalsta piešķiršanas kārtība papildināta ar iespēju atbalsta pretendentiem iegādāties pamatlīdzekļus esošo pamatlīdzekļu papildināšanai, ja tie ir jaunāki par desmit gadiem. Nosacījumi arī paredz, ka šie papildinātie pamatlīdzekļi ir jāsaglabā vismaz piecus gadus no projekta iesniegšanas.

Atbalsta pretendenti var būt PVD atzīti zvejas produktu apstrādes uzņēmumi, PVD reģistrētas fiziskas vai juridiskas personas, kas mājas apstākļos apstrādā zvejas produktus, esošie komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, vai jaundibināti komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, kura pirmais pārskata vai taksācijas gads vēl nav beidzies.

Izmaiņas kārtībā stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma «Latvijas Vēstnesis» interneta vietnē.

Kā ziņots, laikā līdz 2020.gadam pasākumā «Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde» nozares uzņēmumiem modernizācijai un būvniecībai būs pieejams atbalsts kopumā 44 600 000 eiro apmērā, tajā skaitā Eiropas Savienības fonda finansējums 33 450 000 eiro un valsts budžeta finansējums 11 150 000 eiro, ko plānots sadalīt vienādās daļās uz visiem atbalstam attiecināmajiem gadiem.

Foto: Maarit Lundbäck/ https://www.flickr.com/photos/78474083@N03/ https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress