Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija » ES līdz 2017.gada janvārim pagarina Krievijai noteiktās sankcijas

ES līdz 2017.gada janvārim pagarina Krievijai noteiktās sankcijas

Eiropas Savienība (ES) piektdien oficiāli par sešiem mēnešiem pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju saistībā ar progresa trūkumu Minskas vienošanās izpildē.

«2016.gada 1.jūlijā [Eiropas] Padome līdz 2017.gada 31.janvārim pagarina ekonomiskās sankcijas pret noteiktām Krievijas ekonomikas nozarēm,» teikts ES paziņojumā.

Kā norādīja ES, sankcijas tiek pagarinātas, jo nav pilnībā izpildīti Minskas vienošanās nosacījumi konflikta izbeigšanai Ukrainas austrumos.

Sankcijas attiecas uz Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un naftas nozarēm.

ES piemēroja ekonomiskās sankcijas Krievijai pēc tam, kad 2014.gada 17.jūlijā virs nemierīgajiem Ukrainas austrumiem ar zeme-gaiss tipa raķeti tika notriekta Malaizijas aviokompānijas «Malaysia Airlines» reisa MH17 lidmašīna ar 298 cilvēkiem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Foto: Global Panorama/ https://www.flickr.com/photos/121483302@N02/ https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress