Home » Jaunumi, Latvija » Meža nozares eksports lēnām pieaug

Meža nozares eksports lēnām pieaug

Lielāki apjomi, kā arī augstākas pievienotās vērtības produkcija ir galvenie iemesli meža nozares eksporta kāpumam šogad par 33,6 milj. eiro jeb 3,3% salīdzinājumā ar analogu laiku pērn.

To rāda Zemkopības ministrijas Meža resursu departamenta apkopojums pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem.

Eksporta ienākumu ziņā nozare turpina uzstādīt arvien jaunus rekordus. Šajos datos sava artava pienākas jaunajām un modernizētajām ražotnēm. Meža nozares eksporta pārsvars pār importu ir sasniedzis 694,34 milj. eiro, kas ir augstākais rādītājs vēsturē. Tā ir meža nozares artava pozitīvas Latvijas ārējās tirdzniecības bilances nodrošināšanā.

«Nozares eksporta kopējais pieaugums priecē, tomēr nevar noliegt, ka vairākiem produktiem ir novērots cenu kritums, kas, protams, samazinājis, kopējo eksporta ieņēmumu pieaugumu,» datus vērtē Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss. Viņš norāda uz lielākiem kokskaidu plātņu, saplākšņa, arī finiera eksporta apjomiem un līdz ar to arī augstāku ienākumu līmeni. «Meža nozares produkcijas noieta tirgi ir Eiropas, Ziemeļāfrikas un Āzijas valstis, un šo valstu valūtu vērtību izmaiņas komplektā ar pieprasījuma un piedāvājuma izmaiņām un konkurentvalstu ražotāju uzvedību arī nosaka katras produkcijas cenu līmeni un līdz ar to arī ieņēmumu apmēru,» uz lūgumu minēt būtiskākos nozares produkcijas realizāciju un ieņēmumus ietekmējošos faktorus atbild K. Klauss.

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress