Home » Jaunumi, Krievija, Latvija » PVD: par spīti Krievijas sankcijām pārtikas uzņēmumu skaitam nav tendence samazināties

PVD: par spīti Krievijas sankcijām pārtikas uzņēmumu skaitam nav tendence samazināties

Par spīti Krievijas noteiktajām sankcijām attiecībā uz pārtikas produktu importu no Eiropas Savienības dalībvalstīm pārtikas uzņēmumu skaitam Latvijā nav tendence samazināties, teica Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

«Ir samazinājušies ražošanas apjomi, bet uzņēmumu skaitam nav tendence samazināties,» teica Balodis, piebilstot, ka pārtikas uzņēmumu skaits katru gadu nedaudz pieaug, taču ir ļoti daudz kompāniju, kuras reģistrējas kā starpniecības uzņēmumi, lai gan darbība īsti nenotiek.

Tāpat viņš pastāstīja, ka arī mājražotāju skaitam ir tendence pieaugt, jo prasības pret mājražotāju ir daudz zemākas nekā pret uzņēmumiem un nevajag lielas investīcijas. «Cilvēkiem ir interesanti radīt savai izaudzētai produkcijai pievienoto vērtību, un tas ir apsveicami,» teica Balodis, piebilstot, ka mājražotāju pieaugums galvenokārt ir vērojams gaļas, augu, dārzeņu un piena pārstrādē.

Vienlaikus Balodis piebilda, ka atsevišķi mājražotāji negodīgā ceļā konkurē ar uzņēmumiem. «Ir mazliet dīvaini, ka pēc papīriem ar mājražošanu nodarbojas cilvēki, kas nopērk poļu vistas, kuras kūpina. Manuprāt, tad zūd jēga mājražošanas procesam, ka zemnieks savai izaudzētajai produkcijai piedod vēl pievienoto vērtību. Manā sapratnē tā ir negodīga konkurence ar ražošanas uzņēmumiem, jo diez vai katram Latvijas iedzīvotājam vajadzētu iepirkt vistas no Polijas, kūpināt un pārdot,» teica PVD ģenerāldirektors, piebilstot, ka šobrīd ir ļoti plašas iespējas kā izmantot ievestu produkciju.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Foto: Publicitātes

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress