Home » Eiropa, Jaunumi, Latvija » Turcija cer atgriezties Krievijas tirgū

Turcija cer atgriezties Krievijas tirgū

Krievija un Turcija aizvien turpina diskutēt par turku pārtikas importa aizlieguma atcelšanu, pavēstījis Turcijas vēstnieks Krievijā Umits Jardins.

“Diskusijas turpinās. Pagājušajā nedēļā Turcijas premjerministrs apmeklēja Krieviju. Šie jautājumi tika apspriesti,” Krievijas telekanālam norādīja Jardins, piebilstot, ka darbs pie pārtikas embargo aizlieguma notiek un viņš cer, ka valstis drīz panāks pozitīvu lēmumu šajā jautājumā.

Viņš norādīja, ka Turcijai ir ilgtermiņa tirdzniecības plāni saistībā ar Krieviju. Kā iepriekš uzsvēris Krievijas Ekonomikas attīstības ministra vietnieks Aleksejs Ļihačovs, arī Maskava ir ieinteresēta sadarbībā – tā vēlas eksportēt mājputnu un piena produktus uz Turciju.

Arī Turcijas ekonomikas ministrs Nihatu Zeibekcs lūdzis Krieviju atcelt pārtikas embargo. Viņa Krievijas kolēģis Aleksejs Uļkajevs gan norādījis, ka maz ticams, ka Maskava varētu atcelt ierobežojumus pirms Vladimira Putina un Redžepa Tajipa Erdogana plānotās tikšanās Sanktpēterburgā šī gada 9.augustā.

Paredzams, ka otrdien gaidāmajā tikšanās Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Turcija prezidents Redžeps Tajjips Erdogans plāno apspriest ekonomiskos jautājumus un kopīgos projektus, tai skaitā atomelektrostacijas un Turkish Stream būvniecību, kā arī Turcijas importa atsākšanu.

Kā zināms, pašlaik aizliegums, kas stājās spēkā no 1.janvāra, attiecas uz tādiem Turcijas produktiem kā tomāti, gurķi, ziedkāposti, brokoļi, sīpoli, vīnogas, apelsīni, mandarīni, āboli, bumbieri, aprikozes, persiki un nektarīni, plūmes, meža zemenes un zemenes, kā arī saldētiem mājputnu produktiem, svaigām krustnagliņām un sāli.

Foto: Binder.donedat/ https://www.flickr.com/photos/binderdonedat/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress