Home » Jaunumi, Latvija » No 15.septembra piena ražotāji var pieteikties atbalstam par piena ražošanas samazināšanu

No 15.septembra piena ražotāji var pieteikties atbalstam par piena ražošanas samazināšanu

No šā gada 15.septembra piena ražotājiem var pieteikties Eiropas Komisijas piešķirtam atbalsta pasākumam – Eiropas Savienības atbalstam piena ražotājiem par piena ražošanas samazināšanu. Piešķirtais atbalsts piena ražotājiem tiks izmaksāts 2017.gada sākumā.

Atbalstam var pieteikties lauksaimnieki, kas 2016.gada jūlijā ir nodevuši pienu pārstrādei. Atbalsts ir paredzēts piena ražotājiem par piena piegādes samazināšanu 3 mēnešu periodā, salīdzinot ar tādu pašu periodu iepriekšējā gadā. Atbalsts paredzēt 140 eiro apmērā par piena tonnu. Atbalstu varēs saņemt arī tie piena ražotāji, kas jau no šā gada sākuma ir samazinājuši ražošanas apjomu

Atbalsta saņemšanai būs četras pieteikšanas kārtas.

Pirmajā kārtā pieteikšanās sāksies 15.septembra. Pirmajā pasākumu kārtā atbalstu varēs saņemt par piena samazinājumu 2016.gada pēdējā ceturksnī (oktobris, novembris, decembris) salīdzinājumā ar 2015.gada pēdējo ceturksni. Pieteikšanās pirmajā kārtai noslēgsies 21.septembra plkst.13.00.

Ja atbalsta pasākumā pieejamais budžets būs pietiekams, tiks izsludināta arī otrā, trešā un ceturtā kārta.

Lai saņemtu atbalstu, piena ražotājam būs jāiesniedz elektroniski divi iesniegumi:

iesniegums par piena ražošanas samazināšanu pirms attiecīgā samazināšanas perioda sākuma;
atbalsta izmaksas pieprasījums par piena ražošanas samazināšanu pēc samazināšanas perioda beigām.
Lai sniegtu atbalstu piena ražotājiem, iesniegumu pieņemšana atbalsta pasākumā notiks elektroniski. Iesniedzot pieteikumus LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, lauksaimniekiem nebūs jādodas uz Lauksaimniecības datu centru (LDC), lai noskaidrotu datus par savu saimniecību. Aizpildot iesniegumus EPS, atbalsta pretendentam sistēmā jau būs pieejama LDC noziņotā informācija par veiktajām piena piegādēm. Pirmajā kārtā izsludinātais pieteikšanās laiks ir ļoti īss, tāpēc EPS ļaus visiem pagūt iesniegt pieteikumus.

LAD aicina tos piena ražotājus, kas vēl nav LAD Elektroniskās pieteikšanās sistēmas (EPS) lietotāji, jau savlaicīgi noslēgt līgumus par EPS lietošanu.

Foto: Dan/ https://www.flickr.com/photos/crapeye/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress