Home » Āfrika, Jaunumi, Latvija, Latvijas uzņēmumi, Meklē sadarbību » RVR ar sadarbības partneri Ēģiptē cer tikt pie līguma par vagonu piegādi

RVR ar sadarbības partneri Ēģiptē cer tikt pie līguma par vagonu piegādi

AS “Rīgas Vagonbūves rūpnīca” (RVR) ar sadarbības partneri Ēģiptē cer tikt pie vairāku simtu miljonu eiro līguma konkursā par 700 vagonu piegādi Ēģiptes dzelzceļa uzņēmuma vajadzībām, pastāstīja RVR valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts.

Viņš norādīja, ka RVR sadarbībā ar partneri Ēģiptē, kas darbojas Militārās rūpniecības ministrijas paspārnē, vasaras sākumā iesniedza piedāvājumu attiecīgajā konkursā. Konkrētais projekts esot RVR vairāku gadu darbs, tāpēc uzņēmumam ir ļoti liela interese par šo konkursu. Piedāvājums paredz, ka daļu vagonu ražotu sadarbības partneris Ēģiptē, daļu RVR, bet atlikušo – abi uzņēmumi sadarbojoties.

RVR vadītājs piebilda, ka Latvijā varētu tikt ražoti aptuveni 300 vagonu. Potenciālā līguma darbības laiks būtu vairāk nekā trīs gadi, kas tostarp ietvertu projektēšanas darbus.

Pēc Kamarūta paustā, RVR viesojušies pārstāvji no Ēģiptes dzelzceļa uzņēmuma un Transporta ministrijas, kas atzinīgi novērtējuši uzņēmumu. Patlaban Ēģiptē tiek izvērtēti konkursā iesniegtie piedāvājumi. Lai gan konkrētu laiku, kad varētu tikt pieņemts lēmums par uzvarētāju konkursā, RVR vadītājs nevēlējās prognozēt, viņš pauda, ka Ēģiptes puse ir ieinteresēta procesu noslēgt pēc iespējas ātrāk, jo ritošais sastāvs ilgstoši nav atjaunots.

Kamarūts uzsvēra, ka uzvara attiecīgajā konkursā pavērtu RVR labākas iespējas piedāvāt pakalpojumus citās reģiona valstīs.

Vienlaikus viņš pauda pateicību Latvijas vēstniecībai Ēģiptē par tās sniegto atbalstu sarunās par vagonu piegādi Ēģiptes dzelzceļa vajadzībām.

Foto: frkasb/ https://www.flickr.com/photos/frkasb/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress