Home » Jaunumi, Krievija, Latvija » Rīgas brīvosta dzīvos arī bez Krievijas kravām, ja tāds brīnums notiks

Rīgas brīvosta dzīvos arī bez Krievijas kravām, ja tāds brīnums notiks

Rīgas brīvosta dzīvos arī bez Krievijas kravām, ja tāds brīnums notiks. Bet es drīzāk ticētu, kā teica padomju laikos, – ka Sibīrijas upes pagriezīs uz otru pusi, tā šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (Gods kalpot Rīgai).

Ameriks norādīja, ka ieguldījumi ir un ekonomika attīstās. Miljardiem ir ieguldījumi Krievijas ostās, un ar to mums ir jārēķinās. “Rīga ir mazā osta jeb multifunkcionālā osta. Lieli konkurenti mums ir Klaipēda un Tallina. Tajā pašā laikā mēs vienmēr esam teikuši: “Ja jūs Krievijas ostās kaut ko nevarat pārkraut, mēs to pārkrausim lētāk un ātrāk”. Tas arī paliek spēkā. Bet ir Kazahstānas kravas, Uzbekistānas kravas, tagad Ķīnas kravas,” sacīja Rīgas vicemērs.

Viņš norādīja, ka, par to, ka krievu kravas tiks krautas tikai Krievijas ostās, pirmo reizi es dzirdēju kādus 10 gadus atpakaļ jau ar tādu pašu kardinālu paziņojumu, ka nepaies ne divi gadi un vispār neviena Krievijas kravas tonna nepāries Latvijas robežu.

“Šodien tā nav. Mēs jau neesam ne kravas ražotāji ne īpašnieki, līdz ar to krievi vienkārši skaita savu naudu, kur ir lētāk, izdevīgāk, un ir arī tirgus ekonomikas nosacījumi. Bet šie politiskie paziņojumi, kas, manuprāt, ik pa brīdim nāk no kāda Žirinovska vai vēl kāda prātvēdera, tas īstenībā nebūtu jāņem nopietni vienmēr,” uzskata Ameriks.

 

Foto: ernests/ https://www.flickr.com/photos/ernests/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress