Home » Jaunumi, Latvija » Rīgas osta gadu uzsāk ar stabiliem kravu apgrozījuma rādītājiem

Rīgas osta gadu uzsāk ar stabiliem kravu apgrozījuma rādītājiem

Šā gada pirmajā mēnesī Rīgas ostā ir pārkrauts 3,20 miljoni tonnu dažādu kravu un, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri, kad ostas kopējais kravu apgrozījums bija 3,27 miljoni tonnu, tas saglabājies praktiski vienā līmenī.

Salīdzinot ostas apgrozījuma viena mēneša rādītājus, ir jāņem vērā, ka 2016. gada janvāris bija viens no veiksmīgākajiem pagājušā gada mēnešiem un, raugoties uz gadu kopumā, kravu apgrozījums šā gada janvārī pārsniedz pagājušā gada vidējo mēneša rādītāju par 3,7%. Šie rādītāji liecina par stabilu ostas darbību un ļauj pietiekami optimistiski raudzīties arī uz 2017. gadu. Pozitīva tendence ir arī gada sākumā pieaugušais apkalpoto kuģu skaits. Šā gada janvārī salīdzinājumā ar pērnā gada janvāri ir palielinājies gan pasažieru kuģu, gan konteinerkuģu, gan tankkuģu un sauskravu kuģu ienācienu skaits.

Īpaši veiksmīgs janvāra mēnesis ir bijis ģenerālkravu segmentā. Kopā ostā gada pirmajā mēnesī ir pārkrauts 555,2 tūkstoši tonnu dažādu ģenerālkravu, kas ir par 34,7% vairāk nekā pagājušā gada janvārī. Šo pieaugumu galvenokārt veido pastāvīgi augošie konteinerkravu apgrozījuma rādītāji. 2017. gada janvārī pārkrautās 36,2 tūkstoši TEU vienības konteineru ir par 38,6% vairāk nekā pagājušā gada janvārī un par 3,5% vairāk nekā decembra mēnesī. Tāpat par 9,5%, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, ir palielinājies ostā apkalpoto konteinerkuģu skaits. Janvāra konteineru apgrozījums Rīgas ostā ir lielākais starp Baltijas valstu ostām, pārspējot pat Klaipēdas ostu, kurā tika pārkrautas 32,9 tūkstoši TEU vienības.

2017. gada janvārī Rīgas ostā tika pārkrauts 1,91 miljons tonnu beramkravu. Saglabājas pozitīvas tendences ogļu kravu rādītājos, katru mēnesi ostā pārkraujot vairāk nekā miljonu tonnu ogļu. Janvāra mēnesī ostā tika pārkrauts 1,2 miljoni tonnu ogļu, kas ir par 2,6% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā.

Lejamkravu segmentā kravu apgrozījums ostā saglabājas zemā līmenī, taču ir vērojama pozitīva tendence naftas produktu pārkraušanas rādītājos. Janvāra mēnesī ostā ir pārkrauts 728,4 tūkstoši tonnu naftas produktu, kas gan ir par 16,1% mazāk nekā pagājušā gada janvārī, taču tas ir labākais mēneša rādītājs kopš 2016. gada maija.

Kā jau tika prognozēts, līdz ar otrā prāmja atgriešanos Tallink līnijā, Rīgas ostā ir strauji pieaudzis apkalpoto pasažieru skaits. Kopā 2017. gada janvāra mēnesī ir apkalpoti 43,6 tūkstoši pasažieru, kas ir par 30,4% vairāk nekā iepriekšējā gada janvārī. Savukārt pasažieru kuģu ienācienu skaits ir palielinājies par 58,8%.

Foto: Staffan Vilcans/ https://www.flickr.com/photos/liftarn/ https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress