Home » Latvija » Pēdējo nedēļu laikā pieaugusi pārkāpumu intensitāte uz Latvijas robežas

Pēdējo nedēļu laikā pieaugusi pārkāpumu intensitāte uz Latvijas robežas

Neskatoties uz to ka, Krievijas un Baltkrievijas robežapsardzības iestādes aktīvi veic pasākumus, lai nepieļautu valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, un regulāri ziņo par novērstiem valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumiem, Valsts robežsardzes konstatēto nelikumīgas robežšķērsošanas gadījumu skaits aizvien pieaug – pēdējo nedēļu laikā ir aizturētas vairākas Vjetnamas pilsoņu grupas, kā arī šogad otra skaitliski lielākā Irākas pilsoņu grupa.

Kā jau ziņots, zināms nelegālās migrācijas risks ir arī līdz 15. jūlijam Krievijas Federācijā notiekošais Pasaules futbola čempionāts, šis risks saglabāsies vēl arī pēc Pasaules futbola čempionāta beigām. Turklāt, prognozes, ka tieši šis pasākums var tikt izmantots nelegālai imigrācijai uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, ir apstiprinājušās.

Proti, Valsts robežsardze pēdējā mēneša laikā robežkontroles punktos ir konstatējusi un atgriezusi uz Krieviju 15 trešo valstu pilsoņus (Senegāla, Maroka, Pakistāna, Nigērija, Gana, Bangladeša), kuri kā ieceļošanas vīzu, lai iekļūtu Krievijas Federācijā, izmanto personalizētos Pasaules futbola čempionāta apmeklētāja dokumentus (FAN ID karti), savukārt tālāk, papildus izmantojot viltotas Šengenas valstu vīzas vai uzturēšanās atļaujas, nelikumīgi mēģina ieceļot Eiropas Savienībā.

Jāatzīmē, ka līdzīgus gadījumus ir konstatējuši arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas kolēģi un kopumā novērsta vairāk kā 150 trešo valstu pilsoņu nelikumīga ieceļošana Eiropas Savienībā.

Foto: F64

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress