Home » Jaunumi, Latvija » Vienkāršota importa un eksporta licenču administrēšana mājputnu gaļas un ķiploku tarifa kvotām

Vienkāršota importa un eksporta licenču administrēšana mājputnu gaļas un ķiploku tarifa kvotām

Valdība ceturtdien, 17. decembrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus Lauksaimniecības un pārstrādāto lauksaimniecības produktu ES licencēšanas un tarifu kvotu sistēmu administrēšanas kārtībā.

Ar grozījumiem ir vienkāršota lauksaimniecības produktu importa un eksporta licenču administrēšana un uzraudzība Latvijā, veicot nepieciešamos grozījumus pašlaik spēkā esošajā regulējumā, lai tie atbilstu ES tiesību aktos noteiktajam.

Noteikumos ir ieviests regulējums licenču administrēšanai makaronu izstrādājumu eksportam. Kā arī grozījumi noteic, ka no 2021. gada 1. janvāra sāk darboties jauna tarifa kvotu pārvaldība mājputnu gaļai un ķiplokiem. Jaunajā Licencēto uzņēmēju reģistrācijas un identifikācijas (Licence Operator Registration and Identification, LORI) elektroniskajā sistēmā uzņēmējiem būs jāreģistrējas, lai saņemtu importa licences tarifa kvotas mājputnu gaļas un ķiploku ievešanai no trešajām valstīm.

Noteikumi piemērojami no 2021. gada 1. janvāra, kā to nosaka ES regulas.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress