Home » Jaunumi, Latvija » Augustā pārvadātais graudu kravu apjoms par 5% lielāks nekā pērn

Augustā pārvadātais graudu kravu apjoms par 5% lielāks nekā pērn

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) meitas sabiedrība SIA “LDZ CARGO” šā gada augustā ir nodrošinājusi pa LDz infrastruktūru pārvadāto graudu un to pārstrādes produktu kravu apjoma pieaugumu par 5%, salīdzinot ar pagājušā gada augustu. Par 22% pieaudzis to kravu apjoms, kas nogādātas uz Latvijas ostām.

VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs: “Graudu pārvadājumu sezona ik gadus ir ļoti aktīva darba periods gan visam “Latvijas dzelzceļš” koncernam, gan ostu termināļiem, gan, protams, pašiem graudaudzētājiem. Šajā procesā būtiska nozīme ir efektīvai sadarbībai starp visām iesaistītajām pusēm, un esam gandarīti, ka lai gan šogad karstās vasaras rezultātā graudu pārvadājumu sezona sākās agrāk nekā pērn, arī augustā LDz sasniedza jaunus graudu pārvadājumu rekordus”.

Augustā SIA “LDZ CARGO” ir pārvadājusi 489 tūkstošus tonnu ar graudiem, graudu pārstrādes produktiem, sēklām un augļiem, kas ir par 5% vairāk nekā 2020. gada augustā. Iekšzemes pārvadājumi veido 286 tūkstošus tonnu, savukārt importa pārvadājumi – 159 tūkstošus tonnu, kas ir par 27% vairāk nekā gadu iepriekš, tostarp uz Latvijas ostām nogādāts 148 tūkstoši tonnu graudu. Eksporta pārvadājumi veido 43 tūkstošus tonnu, kas ir teju četras reizes vairāk nekā pērn.

Kopumā šī gada astoņos mēnešos pa LDz infrastruktūru SIA “LDZ CARGO” ir pārvadājusi 12,3 miljonus tonnu kravu, no kurām 2,5 miljonus tonnu veido graudu, graudu pārstrādes produktu, sēklu un augļu pārvadājumi. Salīdzinot ar pagājušā gada astoņiem mēnešiem, šogad pārvadāto graudu kravu apjoms palielinājies par 10%. Šāds apjoms sasniegts, pateicoties gan vietējās izcelsmes graudu pārvadājumiem, gan pārvadājumiem importā uz ostām.

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress