Home » Jaunumi » Ārkārtējā situācija uz Latvijas-Baltkrievijas robežas pagarināta līdz februārim

Ārkārtējā situācija uz Latvijas-Baltkrievijas robežas pagarināta līdz februārim

Otrdien, 19. oktobrī, Ministru kabinets apstiprināja grozījumus 2021. gada 10. augusta rīkojumā Nr. 518 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, pagarinot ārkārtējo situāciju uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju līdz 2022. gada 10. februārim.

Ņemot vērā to, ka Baltkrievija turpina īstenot hibrīduzbrukumu, līdz ar to personu, kuras mēģina nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu, skaits saglabājas augsts, ka arī to, ka Lietuvas un Polijas robežsargi joprojām veic intensīvu darbu, lai atturētu trešās valsts valstspiederīgos no savas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas, lemts noteikt ārkārtējo situāciju no 2021. gada 11. augusta līdz 2022. gada 10. februārim šādās administratīvajās teritorijās: Ludzas novads, Krāslavas novads, Augšdaugavas novads, Daugavpils.

Uz Latvijas-Baltkrievijas robežas jau ir uzstādīta trešdaļa žoga. Šobrīd notiek aktīvs darbs, lai pagaidu žogu ātrāk pabeigtu. Plānots, ka visu pagaidu žoga izbūvi pabeigs novembrī.

Kopš 10. augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1785 cilvēki, savukārt humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 50 cilvēkiem. Un kopā šogad aizturēti 402 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Jau ziņots, ka valdība šī gada 10. augustā, ņemot vērā Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumu skaita straujo pieaugumu, kā arī ievērojot kaimiņvalstī Lietuvā fiksēto lielo Lietuvas–Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu, izsludināja ārkārtējo situāciju no 2021. gada 11. augusta līdz 2021. gada 10. novembrim Ludzas novadā, Krāslavas novadā, Augšdaugavas novadā un Daugavpilī.

Foto: Valsts kanceleja

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress