Home » Jaunumi, Latvija » Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā novembrī palielinājās par 1,2 %

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā novembrī palielinājās par 1,2 %

2021. gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 2,4 %, eksportētajai produkcijai – par 0,1 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis samazinājās par 0,4 %, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm palielinājās par 0,5 %.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā. Pazeminoša ietekme bija cenu kritumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā.

2021. gada novembrī, salīdzinot ar 2020. gada novembri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir palielinājies par 23,4 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir palielinājies par 26,7 %, eksportētajai produkcijai – par 20,5 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas ir pieaugušas par 22,2 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 19,1 %.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā.

Informācija par ražotāju cenu pārmaiņām rūpniecībā 2021. gada decembrī tiks publicēta 2022. gada 21. janvārī.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress