Home » Jaunumi, Krievija, Latvija » Ministrs: Lauksaimniecībā nepieciešamo minerālmēslu šim gadam Latvijā ir pietiekoši

Ministrs: Lauksaimniecībā nepieciešamo minerālmēslu šim gadam Latvijā ir pietiekoši

Lauksaimniecībā nepieciešamo minerālmēslu šim gadam Latvijā ir pietiekoši, bet Krievijai un Baltkrievijai noteikto sankciju dēļ tagad ir gads, lai pārorientētu šīs piegādes, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.

Reaģējot uz Vladimira Putina režīma iebrukumu Ukrainā un Baltkrievijas atbalstu Krievijas militārajām darbībām, Zemkopības ministrija Zemkopības ministrija lauzusi vienošanos par sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju. Līdz šim minerālmēsli Latvijas lauksaimniekiem ievesti no Krievijas un Baltkrievijas, bet Rietumu noteikto sankciju dēļ tas vairs nevarēs notikt.

“Šim gadam minerālmēslu jautājums ir atrisināts, mums ir gads, lai pārkārtotu piegādes. Latvija arī izdarījusi milzīgus soļus, lai arī samazinātu minerālmēslu lietojumu, jāpadara lauksaimniecība videi daudz draudzīgāka, bioloģiskāka,” sacīja ministrs.

Meklējot alternatīvas, esot pieejams pietiekami daudz Eiropā ražotu minerālmēslu.

“Ja mēs domājam par Latvijas attīstību ilgtermiņā, tas nekādā ziņā nevar tikt balstīts uz viesstrādnieku ievešanu. Protams, Ukrainas bēgļiem varam palīdzēt, lauksaimnieki nāk ar darba piedāvājumiem,” sacīja Gerhards.

Savukārt attiecībā uz risinājumu degvielas cenu kāpumam un palīdzību zemniekiem, viņš norādīja, ka ir divas lietas – zemnieki var iegādāties degvielu bez akcīzes nodokļa avansā jau tagad un esam arī paredzējuši bezprocenta aizdevumu zemniekiem.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress