Home » Jaunumi, Latvija, Z-Amerika » Latvijas uzņēmēju delegācijas dalība LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska kunga vizītē uz Amerikas Savienotajām Valstīm

Latvijas uzņēmēju delegācijas dalība LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska kunga vizītē uz Amerikas Savienotajām Valstīm

LIAA aicina Jūs pieteikties dalībai uzņēmēju delegācijas sastāvā
LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska kunga vizītē uz Amerikas Savienotajām Valstīm
2011. gada 13.-21.jūlijā

ASV ir lielākā un tehnoloģiski attīstītākā ekonomika pasaulē. Valsts uzņēmumi ir starp vadošajiem tehnoloģiju, īpaši IT un medicīnas, gaisa telpas un militāro tehnoloģiju jomā. ASV ir pasaules nozīmīgākais dalībnieks starptautiskajā tirdzniecībā, jau vairākus desmitus gadu esot lielākais importētājs un trešais lielākais eksportētājs pasaulē.

Neskatoties uz lielo attālumu starp Latviju un ASV, tirdzniecība starp abām valstīm ir salīdzinoši rosīga. 2010. gadā ASV bija 16 lielākas eksporta partneris un tās īpatsvars Latvijas kopējā eksportā veidoja 1,4%. Sadarbība galvenokārt notiek pārtikas rūpniecībā un mašīnbūvē. Savukārt importā ASV ir 25. lielākais Latvijas partneris. Pēc Latvijā uzkrātajām ĀTI (Ārvalstu tiešās investīcijas) ASV ierindojas 11. vietā – aptuveni puse investīciju ieguldītas nekustamo īpašumu jomā, mazāk – apstrādes rūpniecībā un tirdzniecībā. Ar 9,83 miljoniem km² lielu platību un 306 miljoniem iedzīvotāju Savienotās Valstis ir trešā lielākā valsts pasaulē pēc platības, savukārt pēc iedzīvotāju skaita tā stabili ir trešā lielākā valsts.

Plānots, ka Ministru prezidents vizītes laikā apmeklēs Vašingtonu, Sanfrancisko, Losandželosu, Ostinu, Hjūstonu un Ņujorku, prioritāri uzmanību pievēršot ekonomiskās sadarbības jautājumiem. Latvijas uzņēmēji tiek aicināti apmeklēt Sanfrancisko un Losandželosu no 13.-19.jūlijam. Vizītes ietvaros notiks divu jaunu Latvijas Goda konsulātu atklāšana Sanfrancisko un Losandželosā, kā arī Latvijas Amerikas biznesa asociācijas pārstāvniecības Silīcija ielejā apmeklēšana. Ministru prezidents uzstāsies ar prezentācijām par Latvijas ekonomisko politiku vadošajos ASV pētniecības centros, kā arī tiksies ar vairāku lielu ASV kompāniju vadību tādās nozarēs kā informācijas un sakaru tehnoloģijas, transports un loģistika, enerģētika, tirdzniecība un finanses. Latvijas uzņēmējiem Vizītes laikā būs iespēja piedalīties arī biznesa seminārā u.c. pasākumos.

Vizītes programma:
13.jūlijs. Izlidošana no Rīgas uz Sanfrancisko
14.jūlijs. Ierašanās Sanfrancisko
15.jūlijs. Darba programma Sunnyvale/ Sanhosē, t.sk. Latvijas Amerikas biznesa asociācijas kalifornijā pārstāvniecības Silīcija ielejā apmeklējums, biznesa seminārs Stenfordas universitātē
16.jūlijs. Darba programma Sanfrancisko, t.sk. Latvijas Goda konsulāta Sanfrancisko svinīgā atklāšana. Izlidošana uz Losandželosu
17.jūlijs. Darba programma Losandželosā, t.sk. Latvijas Goda konsulāta Dienvidkalifornijā svinīgā atklāšana.
18.-19.jūlijs. Darba programma, t.sk. biznesa seminārs, tikšanās Holivudā ar kinostudiju pārstāvjiem. Izlidošana uz Latviju. (21. jūlijā interesentiem ir iespēja piedalīties vizītes turpinājumā Ņujorkā)

Vizītes programma Latvijas uzņēmējiem tiek gatavota sadarbībā ar LR vēstniecību ASV, Ministru prezidenta biroju, Ārlietu ministriju un Ekonomikas ministriju.

Sīkāk par vizītes galvenajiem ekonomiskajiem pasākumiem informēsim Jūs pēc pieteikumu saņemšanas un apkopošanas.

Uzņēmēji sedz ar vizīti saistītos izdevumus (aviobiļetes, naktsmītnes, biznesa pasākumu un organizatoriskos izdevumus). Provizoriskās vizītes izmaksas:

  • Lidojums: (starptautiskais un iekšējais):           2000 $/par personu
  • Viesnīca (4 dienas x 150$):                            600 $/par personu
  • Pusdienas (4 dienas x 35$):                            140 $/par personu
  • Vakariņas (4 dienas x 45$):                            180 $/par personu
  • Citas ar vizīti saistītās izmaksas:                       250 $/par personu
    (telpas, kafijas pauze, pusdienas, vakariņas, tehniskais aprīkojums, transports)

Dalība vizītē tiek rīkota Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.

Pieteikšanās dalībai vizītē beigusies.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress