Home » D-Amerika, Jaunumi » LTRK un Sanpaulu Tirdzniecības un rūpniecības federācija noslēdz ilgtermiņa vienošanos par sadarbību

LTRK un Sanpaulu Tirdzniecības un rūpniecības federācija noslēdz ilgtermiņa vienošanos par sadarbību

Ministru prezidenta un uzņēmēju delegācijas vizītes Brazīlijā ietvaros Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Sanpaulu Tirdzniecības un rūpniecības federācija (STRF) noslēdza līgumu par ilgtermiņa sadarbību Latvijas – Brazīlijas uzņēmēju kooperācijas atbalstam.

Līgumu no Latvijas puses parakstīja LTRK padomes loceklis, Eksporta padomes priekšsēdētājs Normunds Bergs, Brazīlijas līgumslēdzēja pusē – STRF prezidents Paulo Skaf un Ārlietu un starptautiskās tirdzniecības nodaļas direktors Newton de Mello.

Noslēdzot vienošanos, abu valstu uzņēmēju intereses pārstāvošās organizācijas var raitāk apmainīties ar informāciju par to organizētajiem pasākumiem, kas veicinātu aktīvu un nepastarpinātu sadarbību starp abu valstu uzņēmējiem. LTRK neiesaistoties līgumattiecību veidošanā, uzņēmēji paši šādus kontaktus un informāciju Brazīlijā nespētu iegūt.

„STRF ir centrālā platforma ienākošo biznesa vizīšu organizēšanai Brazīlijā, tās darba kārtība ir tik pārsātināta, ka nereti Brazīlija vizītes ārvalstīm atsaka. Līdz ar sadarbības līguma noslēgšanu Latvija faktiski ir ielikusi kāju durvīs uz Brazīliju arī tajās reizēs, kad Latvijas uzņēmēju delegācija nedodas viesos vienlaikus ar augstāko politisko pārstāvniecību,” akcentē LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Sanpaulu ir Brazīlijas biznesa galvaspilsēta, STRF ir galvenais biznesa centrs, kura darbības augstā efektivitāte netiek apšaubīta ne nacionālā, ne starptautiskā līmenī.

Jau ziņots, ka Ministru prezidentu vizītē Brazīlijā no š.g. 9. – 15.jūlijam pavadīja LTRK, Ārlietu ministrijas un Latvijas goda konsules Braziljā organizēta 14 pašmāju uzņēmēju delegācija.

 

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress