Home » Jaunumi, Latvija » Aicinām komersantus piedalīties EK konsultācijā par negodīgu rīcību uzņēmumu komercattiecībās

Aicinām komersantus piedalīties EK konsultācijā par negodīgu rīcību uzņēmumu komercattiecībās

Ekonomikas ministrija aicina Latvijas komersantus piedalīties Eiropas Komisijas konsultācijā ar sabiedrību par negodīgu rīcību uzņēmumu komercattiecībās. Dalība EK konsultācijās sniedz iespēju komersantam nepastarpināti paust savu viedokli Eiropas Komisijai, tādējādi piedaloties uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā.

Eiropas Komisija atzīst, ka negodīga prakse starp uzņēmumiem piegādes ķēdē ir viena no lielākajām problēmām mazumtirdzniecības jomā. Eiropas Komisija vēlas uzzināt vairāk par šo jautājumu, konsultējoties ar iesaistītajiem Eiropas Savienības uzņēmumiem, un atrast potenciālos problēmu risinājumus. Tādēļ Eiropas Komisija šajā aptaujā vēlas noskaidrot, vai attiecībās ar uzņēmējdarbības partneriem uzņēmums ir saskāries ar negodīgu komercpraksi, vai ir paredzēts regulējums uzņēmēju aizsardzībai šādā situācijā, vai tāds tiek nodrošināts arī praksē un vai uzņēmēju darbībā ir piemēroti tiesībaizsardzības līdzekļi.

Aptaujā saņemtās atbildes Eiropas Komisijai palīdzēs cīnīties pret negodīgu uzņēmumu komercpraksi piegādes ķēdēs.

Latvijas komersanti aicināti savu viedokli paust līdz šī gada 30.septembrim. Lai piedalītos konsultācijā, komersantam jāreģistrējas Eiropas Biznesa Testa panelī, kas ir Eiropas Komisijas konsultāciju instruments, kurā uzņēmumi sniedz tiešas atsauksmes par ES likumdošanas priekšlikumiem vai iniciatīvām, kas var ietekmēt uzņēmējus.

Reģistrēties Eiropas Biznesa Testa Panelī var, aizpildot anketu Eiropas Komisijas mājas lapā internetā. Reģistrācija panelī nodrošina uzņēmēja konfidencionalitāti un paneļa dalībnieki netiks apgrūtināti ar tiem nesaistītu jautājumu informēšanu. Pēc reģistrācijas, Eiropas Komisijai uzsākot konsultāciju, Jums tiks nosūtīta anketa ar jautājumiem. Atbilžu sniegšana neaizņems vairāk kā 15 minūtes.

Informācijai:

Eiropas Biznesa Testa Panelis ir Eiropas Komisijas konsultāciju instruments, kurā uzņēmumi sniedz tiešas atsauksmes par ES likumdošanas priekšlikumiem vai iniciatīvām, kas var ietekmēt uzņēmējus. Paneļa galvenais uzdevums ir konsultēties ar uzņēmumiem visā Eiropā, nodrošinot to interešu pārstāvību lēmumu pieņemšanas procesā. Lai nodrošinātu apspriežu norises ātrumu un efektivitāti, konsultācijas notiek tikai internetā. Anketas ir ērti lietojamas, un Jūs varēsiet strādāt savā dzimtajā valodā. Par dalību panelī uzņēmumiem nav jāmaksā!

Dalība panelī nodrošina:
1) savlaicīgu informācijas saņemšanu par nozīmīgākajiem gaidāmajiem politiskajiem jautājumiem;
2) iespēju paust savu viedokli par jauno priekšlikumu iespējamo ietekmi;
3) sniegto viedokļu ievērošanu politikas izstrādē;
4) atgriezenisko informācijas apmaiņas saiti – tiks veikti paskaidrojumi par paveikto.
Papildus informācija par Eiropas Biznesa Testa Paneli publicēta Ekonomikas ministrijas mājas lapā.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress