Home » Jaunumi, Latvija, Pasākumi, Semināri » Ārlietu ministrija un sadarbības partneri aicina uz semināru par Eiropas Savienības stratēģijas Baltijas jūras reģionam nozīmi inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībā

Ārlietu ministrija un sadarbības partneri aicina uz semināru par Eiropas Savienības stratēģijas Baltijas jūras reģionam nozīmi inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībā

21.septembrī Latvijas Ārlietu ministrijā norisināsies starptautisks darba seminārs ,,Eiropas Savienības stratēģija Baltijas jūras reģionam – stimuls inovatīvai uzņēmējdarbībai’’.

ES stratēģija Baltijas jūras reģionam ir viena no tām ES iniciatīvām, kuru izstrādāšanā Latvija ir iesaistījusies kopš idejas rašanās brīža, kad 2005.gada 15.novembrī toreizējais Eiropas Parlamenta deputāts un tagad Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis kopā ar pārējiem sešiem parlamenta “Baltic Europe” Intergroup deputātiem nāca klajā ar ziņojumu par Stratēģiju Baltijas jūras reģionam. Stratēģija paver iespēju labāk koordinēt un izmantot Baltijas jūras reģionā pieejamo ES, kā arī reģionālo, nacionālo un starptautisko finanšu institūciju atbalstu kopīgu sadarbības projektu īstenošanai.

Semināra mērķis ir veicināt Latvijas ministriju, pašvaldību un akadēmisko iestāžu izpratni par stratēģijas lomu reģionā un aktivizēt Latvijas uzņēmējus izmantot to  kā platformu reģionālās sadarbības projektu īstenošanai. Stratēģijas kontekstā semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar Latvijas nozīmīgāko institūciju redzējumu inovatīvās uzņēmējdarbības jomā un Eiropas Komisijas rekomendācijām Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu sadalē. Dalībniekiem būs iespēja gūt informāciju par reģionālās sadarbības labajiem piemēriem „zināšanu deficīta” novēršanā, kā arī iepazīt kaimiņvalstu sasniegumus un jaunākās tendences inovāciju jomā.

 

Semināru atklās Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības direkcijas vadītājs – vēstnieks Artis Bērtulis. Semināra turpinājumā būs iespēja redzēt Eiropas Parlamenta deputātes Prof. Dr. oec. Ineses Vaideres uzstāšanos par inovāciju lomu „ES 2020” stratēģijas kontekstā un tās saistību ar ES stratēģiju Baltijas jūras reģionam. Trīs semināra paneļdiskusijas vadīs Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līgas Meņģelsone, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Valdis Zagorskis un INTERACT Point Turku projektu vadītāja Baiba Liepa.

Jāakcentē, ka seminārā ar pētījumu par esošo situāciju inovāciju jomā Baltijas jūras reģionā uzstāsies daudznozaru konsultāciju kompānijas ,,Technopolis Group’’ Briseles pārstāvniecības direktors Alasdērs Rīds (Alasdair Reid).

Tiešraidi būs iespējams vērot internetā, mājaslapā www.esmaja.lv, savukārt pēc semināra prezentācijas būs pieejamas Ārlietu ministrijas mājaslapā www.am.gov.lv.

Seminārs notiks latviešu un angļu valodās, tiks nodrošināta sinhronā tulkošana.

Semināru organizē Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, INTERACT Point Turku, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā. Tehnisko atbalstu nodrošina SIA ,,Lattelecom’’.

Interesenti tiek laipni lūgti pieteikties dalībai līdz 19.septembrim, nosūtot e-pastu uz adresi aivis.klavinskis@mfa.gov.lv. Sīkākai informācijai – tālr. 67016243 (Aivis Kļavinskis).

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress