Home » Jaunumi, Latvija » Ir pagarināts konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2011” pieteikumu iesniegšanas termiņš

Ir pagarināts konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2011” pieteikumu iesniegšanas termiņš

Līdz š.g. 4.oktobrim Latvijas uzņēmēji vēl var pieteikties konkursam „Eksporta un inovācijas balva 2011” un kļūt par Latvijas ekonomikas lepnumu. Konkursa mērķis ir godināt Latvijas uzņēmējus, kas sasnieguši labus rezultātus radot jaunus un eksportspējīgus produktus, vai nodrošinājuši vietējo tirgu ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem.

Uz balvu var pretendēt tie Latvijā reģistrētie komersanti, kuri eksportē savu produkciju, Latvijas tirgū piedāvā produktu, kas spēj aizvietot ārvalstīs ražoto, radījuši inovatīvu produktu, kā arī izstrādājuši produktam īpašu rūpniecisko dizainu.

Balvas tiks piešķirtas šādās kategorijās:
1) Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā;
2) Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā;
3) Importa aizstājējprodukts;
4) Inovatīvākais produkts;
5) Rūpnieciskais dizains.

Titula “Eksporta čempions” pretendentus no Latvijas lielāko eksportētāju vidus izvirza žūrijas komisija, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Katras kategorijas pirmo un otro vietu ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos, piemēram, valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālajos darījuma braucienos. Trešo vietu ieguvēji saņems apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem. Visiem laureātiem tiek piešķirta iespēja izmantot „Eksporta un inovācijas balvas” zīmi uz produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos.
Balvas tiek piešķirtas atklātā konkursā un pretendentu izvērtēšana notiek divās kārtās. Ekspertu žūriju balvas pretendentu izvērtēšanai veido valsts institūciju, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Konkursa nolikums un pieteikuma anketa ir pieejami LIAA mājas lapā internetā: www.liaa.gov.lv. Konkursu jau septīto gadu rīko LR Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Konkursa patrons ir Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2011” laureātu apbalvošana notiks svinīgā ceremonijā 2011.gada 15.decembrī.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress