Home » Eiropa, Jaunumi, Latvija » Latvijas zinātnieki un uzņēmēji dodas uz Austriju

Latvijas zinātnieki un uzņēmēji dodas uz Austriju

No šī gada 12. līdz 15.septembrim Latvijas zinātnieki un uzņēmēji piedalās tirdzniecības misijā vides, biotehnoloģiju un bioenerģijas jomā Austrijā.

Pirmajā vizītes dienā 12.septembrī zinātnieki un uzņēmēji piedalīsies seminārā par Latvijas un Austrijas sadarbības iespējām vides jautājumos „Opportunities for cooperation between Austrian and Latvian environmental sectors”. Seminārā tiks apskatīji atjaunojamās enerģijas jautājumi Austrijā un Baltijas valstīs.

13.septembrī, uzņēmēji apmeklēs Austrijas pilsētas Gusingas (Güssing) elektrostacijas, atjaunojamās enerģijas tehnoloģiju kompāniju „Repotec”, kā arī viesosies Pētniecības un attīstības centrā. Dienas otrajā pusē misijas dalībnieki viesosies Grācas Tehnoloģiju universitātes Izcilo tehnoloģiju kompetences centrā (Competence Centres for Excellent Technologies).

Tirdzniecības misijas turpinājumā, 14.septembrī uzņēmēji apmeklēs vides tehnoloģiju uzņēmumu „Komptech” un Frohnleitenas (Frohnleiten) pilsētas bioloģisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, viesosies organizācijā „Eco World Styria”, kas atbalsta vietējos Austrijas pavalsts Štīrijas (Styria) pasaules klases uzņēmumus atjaunojamās enerģijas un vides inženierzinātnēs. Dienas noslēgumā tiks apmeklēts Hartbergas Ekoparks – tirdzniecības parks, kas veidots vides nozares uzņēmumiem.

Vizītes noslēgumā 15. septembrī uzņēmēji viesosies Austrijas Vides un tehnoloģiju biedrībā (The Austrian Society for Environment and Technology).

Paralēli vizītēm uzņēmumos notiks individuālas tikšanās ar potenciālajiem biznesa partneriem, kas organizētas sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Austrijā.

Tirdzniecības misijas ietvaros piedalās 4 Latvijas uzņēmumi – AS “Biotehniskais centrs”, SIA „Bekoteks”, SIA „Advanced Technologies”, IK „BaltBelPartner”. Misijas dalībnieki pārstāv arī nesen dibināto SIA „Vides, bioenerģētikas un biotehnoloģijas kompetences centrs”, kā arī Latvijas Biotehnoloģijas asociāciju un Latvijas Biogāzes asociāciju.

Latvijas pārstāvju vizīti organizē Austrijas Federālās Ekonomikas palāta (Austrian Federal Economic Chamber) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Dalība tirdzniecības misijā tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress