Home » Eiropa, Izstādes, Jaunumi, Pasākumi » Pasaules lielākajā grāmatu izstādē piedalīsies arī uzņēmēji no Latvijas

Pasaules lielākajā grāmatu izstādē piedalīsies arī uzņēmēji no Latvijas

Šodien, 12.oktobrī Frankfurtē (Vācijā) sākas viena no lielākajām un ietekmīgākajām poligrāfijas un grāmatu izstādēm “Frankfurt Book Fair 2011”, kas vienviet pulcina izdevniecības un poligrāfijas pakalpojumu sniedzējus, aģentus un autorus, kā arī nozares medijus. Izstādē piedalīsies arī uzņēmēji un asociācijas no Latvijas.

Izstādē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā Latvijas nacionālajā stendā piedalās Latvijas lielākās izdevniecības: SIA„Zvaigzne ABC”, SIA „Apgāds Kontinents” un SIA „J.L.V.”(Jumava), tipogrāfijas SIA „Preses Nams Baltic” un SIA „Veiters Korporācija”. Tāpat stendā pārstāvēts būs arī Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācija.

Latvijas nacionālais stends atradīsies starptautisko izdevēju hallē, prezentējot Latvijas grāmatniecības un literatūras sasniegumus, izstādot poligrāfiski un mākslinieciski augstvērtīgākās Latvijas grāmatas, kā arī Latvijas literatūras tulkotos un ārvalstīs izdotos darbus svešvalodās, kas varētu radīt starptautiskās auditorijas interesi.

Izstādes laikā notiks arī daudzi tematiskie pasākumi, kas veltīti dažādām ar grāmatniecību saistītām tēmām. 13.oktobrī Latvijas stendā notiks pieņemšana, uz kuru tiek aicināti esošie sadarbības partneri un potenciālie klienti, bet 14.oktobrī Apgāds Jumava ( SIA „J.L.V.”) rīkos jaunākās grāmatas par R.Paulu (“Маэстро Паулс. Признание в любви”) atvēršanas svētkus, kuras laikā uz stendu tiek aicināta krieviski runājošo auditoriju.

Līdz ar uzņēmumiem uz Frankfurti ceļo arī Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas rīkotā grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele 2010” laureātu grāmatu izstāde. Ar atsevišķiem uzņēmumu stendiem izstādē „Frankfurt Book Fair 2011” piedalās arī, SIA „Jelgavas Tipogrāfija”, SIA „Livonia Print”, SIA „Egmont Latvija” un SIA „Karšu izdevniecība Jāņa Sēta”.

Ikgadējā grāmatu izstāde „Frankfurt Book Fair 2011” norisināsies no šī gada 12.līdz 16.oktobrim.

Frankfurtes grāmatu izstāde ir viena no būtiskākajām grāmatu nozares izstādēm pasaulē, kuru ik gadus apmeklē ap 300 tūkstoši cilvēku no 100 pasaules valstīm. Izstādē ar stendu piedalās vairāk kā 7 500 uzņēmumu, bet izstādes aktivitātēm seko vairāk kā 10 tūkstoši žurnālistu. Izstāde notiek kopš 1949.gada un jau vairāk kā 60 gadus tā ir lielākā nozares izstāde pasaulē.

Dalība izstādē tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress