Home » Latvija » Uzņēmīgus un radošus 10.-12.skolēnus aicina piedalīties Nacionālajā Biznesa plānu konkursā

Uzņēmīgus un radošus 10.-12.skolēnus aicina piedalīties Nacionālajā Biznesa plānu konkursā

Lai veicinātu jauniešu interesi par inovatīvu uzņēmējdarbību un rosinātu skolēnus īstenot savas biznesa idejas un izmēģināt savus spēkus biznesā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar SIA „Firma L4” un SIA „Konsorts” aicina 10.-12.skolēnus piedalīties Nacionālajā biznesa plānu konkursā no 24.oktobra līdz 17.novembrim.

Nacionālais Biznesa plānu konkurss ir lieliska iespēja 10.-12.klašu skolēniem, kas jūt sevī uzņēmēja garu un kam ir radošas biznesa idejas, izmēģināt savus spēkus uzņēmējdarbībā, tādēļ konkursā aicināti piedalīties ne tikai 10.-12.klašu skolēni no visas Latvijas, kas apgūst ekonomiku vai komerczinības, bet arī visi skolēni, kas vēlas saistīt savu nākotni ar uzņēmējdarbību.

Nacionālais biznesa plānu konkurss ir turpinājums inovatīvas uzņēmējdarbības semināriem 10.-12.klašu skolēniem un ekonomikas un komerczinību skolotajiem programmā „Skolēnu mācību uzņēmumi”, kas plānoti visos Latvijas reģionos, kuros skolēni iemācās ne tikai daudzas interesantas lietas par uzņēmējdarbību un inovācijām, bet arī gūst lielu motivāciju savas radošās idejas izmēģināt uzņēmējdarbībā,  vai nu dibinot skolēnu mācību uzņēmumu vai iesaistoties uzņēmējdarbībā pēc skolas beigšanas. Jelgavā 21.-22.oktobrī norisinājās pirmais no šiem reģionālajiem semināriem. Nākamie inovatīvas uzņēmējdarbības semināri notiks Rēzeknē 28.-29.oktobrī, Rīgā 4.un 5.novembrī, 11. un 12.novembrī Saldū.

Biznesa plānu konkurss notiks 2 kārtās. 1.kārtā biznesa plānu iesniegšana paredzēta no 24.oktobra līdz 17.novembrim. Iesniegtos biznesa plānus vērtēs kompetenta žūrijas komisija 10 ekspertu sastāvā.  20 labāko biznesa plānu autori piedalīsies konkursa 2.kārtā un savus biznesa plānus prezentēs žūrijai  12.decembrī.
2011.gada 19.decembrī notiks Nacionālā Biznesa plānu konkursa noslēguma pasākums, kurā pieciem godalgotajiem finālistiem tiks dota iespēja prezentēt savu biznesa plānu.

Nacionālā Biznesa plānu konkursa dalībniekiem paredzētas arī vērtīgas veicināšanas balvas. Pirmās vietas ieguvējs iegūst balvu 300 Ls vērtībā, savukārt otrās līdz piektās vietas ieguvēji iegūst balvas 100 Ls vērtībā.
Kā jau ikvienā konkursā, žūrijas komisija, konkursa organizatori un konkursa atbalstītāji varēs dalībniekiem piešķirt papildus balvas. Lai veicinātu jauniešus tālāk iesaistīties biznesa aktivitātēs skolas laikā, veidojot skolēnu mācību uzņēmumu, noslēguma pasākumā notiks izloze starp Latvijas vidusskolām par dalības maksu Junior Achievement programmā 2012./2013.mācību gadā.

Biznesa plānus, pievienojot norādi „Nacionālajam biznesa plānu konkursam”, dalībnieki elektroniski nosūta organizatoriem SIA „Firma L4” uz adresi: macibucentrs@l4.lv līdz 2011.gada 17. novembrim.

Konkursa nolikums un biznesa plāna sagatave pieejama LIAA mājas lapā šeit un SIA „Firma L4” mājas lapā www.L4.lv.

Sīkāka informācija pa tālruni 67500180 vai mob. tālruni 26450388 SIA “Firma L4” Mācību centra vadītājai Neldai Elsiņai  vai Mācību centra vadītājas vietniecei Ingrīdai Bernātei, mob. tālr. 29435120.

Nacionālo Biznesa plānu konkursu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar SIA „Firma L4” un SIA „Konsorts”. Pasākums tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

 

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress