Home » Jaunumi, Latvija » Ir paziņoti konkursa „Ideju kauss 2011”uzvarētāji

Ir paziņoti konkursa „Ideju kauss 2011”uzvarētāji

17.novembrī svinīgā ceremonijā tika paziņoti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotā inovatīvo biznesa ideju konkurss „Ideju kauss 2011” uzvarētāji un 10 000 latu lielā balvu fonda ieguvēji.

1.vieta un 5000 latu naudas balvu saņēma Bruno Mellis  ar ideju „HugLock”
Bezgalīgais savienojums “HugLock” ļauj bezgalīgi ātri, bezgalīgu reižu skaitu, bezgalīgi izturīgi un bezgalīgi patīkami savienot dažādas detaļas. Šī pamatīgu lietu pasaules poga ļauj piepogāt akmenim koku, mājai – stiklu un galdam – kājas.

2.vieta un 3000 latu naudas balvu saņēma autoru komanda Guntis Šmaukstelis,  Māris Bunkovskis, Aleksandrs Ščavļevs un Toms Binde ar ideja „Mighty Engine”.
Četri Latvijas puiši nāk ar nebijušu risinājumu – interneta pārlūkā bāzētu platformu, uz kuras var izstrādāt spēles, kas darbosies uz neskaitāmām ar modernu pārlūkprogrammu aprīkotām ierīcēm –datoriem, viedtālruņiem, gudrajiem televizoriem, planšetdatoriem.

3.vieta un 1000 latu naudas balva Ingai Priedītei  ar ideju „Adītu atstarotāju zīmols”
Mēs zinām, ka nenēsāt atstarotāju tumsā ir stulbi, bet reizēm paši atstarotāji izskatās tik stulbi, ka kauns tos nēsāt. Tāpēc Latvijas Mākslas akadēmijas gaišākās galvas ir radījušas ideju, kā padarīt mūs gaišus, neliekot izskatīties smieklīgi. Pievienojot cepures, šalles, cimdu adījumam vai pat parastam t-krekla trikotāžai atstarojošas šķiedras pavedienu, mēs izskatīsimies satriecoši pamanāmi. Arī tumsā.

Konkursa specbalva nominācijā – “Inovatīva eko-inovācijas ideja” un 1000 latu naudas balva – Dainai Anspokai ar ideju „Veģetārās uzkodas”.
“NATUR-SNACK” ir unikāla, šķiedrvielām un vitamīniem bagāta uzkoda, kuras uzturvērtība samērojama ar pilnvērtīgu maltīti un sniegs spēkus vairāku stundu garumā.

Biznesa ideju konkurss „Ideju Kauss 2011” tika atklāts š.g. 28.jūnijā. Kopā konkursam tika iesniegtas 485 inovatīvas biznesa idejas, no kurām 2.kārtā iekļuva 189 labākās un perspektīvākās idejas. No šīm idejām tika sagatavoti un iesniegti 93 biznesa plāni, tai skaitā  – 37 idejas kvalificējas nominācijai „Inovatīva eko-inovācijas ideja”. Visvairāk -24 idejas – saistītas ar informāciju komunikāciju tehnoloģiju izmantošanu (IKT) – produkti un pakalpojumi, kas saistīti ar inovatīviem IT risinājumiem. Idejas izvērtēja kompetenti 46 eksperti -mentori, biznesa konsultanti, investori, uzņēmēji. Finālam tika izvirzītas 15 idejas, kuras izvērtēja 11 žūrijas komisijas locekļi. .

Dalībniekiem visa konkursa laikā bija unikāla iespēja īsā un koncentrētā veidā apgūt uzņēmējdarbībai nepieciešamās zināšanas biznesa vadības, finanšu plānošanas, mārketinga un biznesa plāna izstrādes jomās un konsultēties ar pieredzējušiem, Latvijā atzītiem uzņēmējdarbības ekspertiem.

Konkursanti ieguva  savam nākotnes biznesam noderīgu informāciju, kontaktus un padomus, kas arī ir konkursa patiesais mērķis – attīstīt topošajos uzņēmējos inovatīvam biznesam nepieciešamās iemaņas. Tas savukārt veicina labu ideju pārtapšanu jaunos produktos vai pakalpojumos un jaunu uzņēmumu veidošanos Latvijā.

Konkurss “Ideju kauss 2011” tiek rīkots darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” aktivitātes “Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros, nodrošinot Eiropas Savienības fondu projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” īstenošanu.

„Ideju Kauss” ir Latvijas Investīciju attīstības aģentūras realizēts inovatīvu biznesa ideju konkurss, kas Latvijā norisinās jau piekto gadu, rīkotājs un stratēģiskais partneris – Biznesa augstskola Turība, stratēģiskais partneris – SEB Banka.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress