Home » Jaunumi, Latvija » Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 28. novembra līdz 4. decembrim

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 28. novembra līdz 4. decembrim

Otrdien, 29.novembrī Rīgā, Berga Bazārā „Birojnīca” (Elizabetes ielā 83/85) notiks bezmaksas apmācības “Ilgtspējīgs dizains”.

Seminārā Latvijas uzņēmējiem, ražotājiem un dizaineriem, kā arī ilgtspējas un sociālās atbildības jomu profesionāļiem tiks stāstīts par ilgtspējīga dizaina principiem, mērķiem, kā arī tā pielietojumu uzņēmuma pievienotās vērtības radīšanā, kā arī tiks sniegti piemēru no citu valstu uzņēmēju pieredzes.

Seminārs notiks angļu valodā, to organizē LIAA sadarbībā ar Britu padomi Latvijā.
Otrdien, 29. novembrī Rīgā , LIAA 2. stāva konferenču zālē ( Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs „REACH ES direktīva, ķīmisko vielu klasifikācija”

Seminārā ķīmisko vielu ražotāji, importētāji un lietotāji tiks informēti par aktualitātēm, kas saistītas ar „REACH” regulas izmantošanu un īstenošanu. „REACH” ir ES regula, kurā apkopotas prasības ar mērķi mazināt ķīmisko vielu negatīvu ietekmi uz veselību un vidi.

Semināra darba valoda: latviešu un angļu.

Trešdien, 30 novembrī Rīgā, Rīgas pilsētas Domē ( Rātslaukumā 1) notiks bezmaksas semināru cikla „Daudzdzīvokļu māju renovācijas pamatnosacījumi un īstenošana” noslēgums.
Semināra apmeklētāji tiks informēti par programmas „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” pamatnosacījumiem, biežāk pieļautajām kļūdām projektu sagatavošanā un to ieviešanā, kā arī par svarīgākajiem soļiem māju renovācijas procesā.

Semināru ciklu organizē LIAA un Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību.
Trešdien, 30. novembrī, Cēsīs, Cēsu Pieaugušo izglītības centrā (Raunas ielā 4) notiks bezmaksas seminārs „Skolēnu mācību uzņēmumu” konsultantiem un pedagogiem.
Seminārā tiks apskatītas tēmas, kas papildinātu pedagogu zināšanas, lai rosinātu jauniešus kļūt par uzņēmējiem – informācija par Latvijas zinātnieku sasniegumiem dabas, dzīvības un inženierzinātnēs, inovatīvo ideju piemēri, stereotipi par uzņēmējdarbību, inovācijas atbalsta iespējas, skolēnu mācību uzņēmumu labās prakses piemēri.
Semināru rīko LIAA sadarbībā ar SIA „Firma L4” un SIA „Konsorts”. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.

Ceturtdien, 1. decembrī Groningenā ( Nīderlandē) sāksies LR zinātnieku un uzņēmēju  tirdzniecības misijā dzīvības zinātņu jomā.
Tirdzniecības misijā piedalīsies „BMC”, „LatInnoFood” un „BF-Esse”, un tās laikā uzņēmēji piedalīsies „Veselīgas novecošanas tehnoloģiju kongresā”. Kongresa – kontaktbiržas laikā paredzētas tikšanas ar potenciālajiem biznesa partneriem. Tāpat ir paredzētas Latvijas kompāniju un Ziemeļu Nīderlandes Veselīgas novecošanas tīkla (Healthy Ageing Network North Netherland, HANNN) klastera dalībnieku kopīgas tikšanās, lai izskatītu iespējas kopīgai sadarbībai.
Tirdzniecības misijas noslēgsies piektdien, 2.decembrī.

Sestdien, 3.decembrī Cēsīs, Bērnu zinātnes centrā Z(in)oo (Poruka ielā 8) notiks bezmaksas pasākums „Tehniskās jaunrades dienas”.
Pasākuma laikā jaunieši sacentīsies robotvaboļu un mini sumo robotu konstruēšanā, ar tvaika dzinēju aprīkotu laivu modeļu būvē, ātrākā ziepju burbuļa veidošanā, enerģijas radīšanā, kā arī noskaidros izturīgākā spageti tilta konstruētāju. Dalībnieki tiks nodrošināti ar darba rīkiem un materiāliem.

Nākamais pasākums notiks svētdien, 4.decembrī Rēzeknē, Rēzeknes Augstskolā, (Atbrīvošanas alejā 90).

Pasākumu rīko LIAA sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu un RTU Robotikas klubu. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Seko LIAA jaunumiem: www.liaa.gov.lv, kā arī Twitter : LIAALatvija (twitter.com/liaalatvija)

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress