Home » Jaunumi, Latvija, Pasākumi, Semināri » Seminārs – Atjaunojamo energoresursu sektors Nīderlandē – iespējas Latvijas cietās biomasas eksportētājiem

Seminārs – Atjaunojamo energoresursu sektors Nīderlandē – iespējas Latvijas cietās biomasas eksportētājiem

Apaļā galda diskusija
Atjaunojamo energoresursu sektors Nīderlandē –
iespējas Latvijas cietās biomasas eksportētājiem

2011. gada 14.decembris, plkst. 15:00, Ārlietu ministrija, Meierovica zāle

Pāreja no fosilajiem resursiem uz atjaunojamiem energoresursiem ir prioritāte daudzās pasaules valstīs, arīdzan Nīderlande, aktīvi iesaistās zaļās enerģijas veicināšanā, kas paver jaunas iespējas Latvijas uzņēmumiem. Latvijas biomasas ražotāji jau sevi ir pierādījuši kā vieni lielākajiem eksportētājiem Eiropā. Pieejamie resursi un pieredze radījuši ideālu starta pozīciju Latvijas uzņēmumiem, bet nākotnes konkurētspējas nodrošināšanai ir nepieciešams plašāks ieskats uz citu valstu tirgiem, kā arī tehnoloģiju pārneses iespējām.

Lai cietās biomasas ražotājus iepazīstinātu ar atjaunojamo energoresursu sektoru Nīderlandē un eksporta iespējām šajā tirgū, Latvijas vēstniecība Nīderlandē aicina Latvijas uzņēmumus uz apaļā galda diskusiju.

Apaļā galda diskusiju cikla „Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros aicinām interesentu piedalīties diskusijā ar Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Nīderlandes Karalistē Māri Klišānu, kas notiks š.g. 14.decembrī, plkst.15.00, Ārlietu ministrijas Meierovica zālē. Diskusijas laikā uzņēmumi tiks informēti par Nīderlandes atjaunojamo energoresursu sektoru, par jaunākām tehnoloģijām cietās biomasas ražošanā, kā arī par valdības un privātā sektora noslēgto vienošanos „Green Deal”, kas paver iespējas Latvijas cietās biomasas ražotājiem veidot sadarbību ar energokompānijām, kuras cieto biomasu izmanto kā piemaisījumu ogļu stacijās. Diskusijā piedalīsies arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāve Nīderlandē Rita Rozīte.

Ainām diskusijā piedalīties ieinteresētos uzņēmējus, tautsaimniecības nozaru un valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju pārstāvjus. Savu dalību lūdzam iepriekš pieteikt, sazinoties ar Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas 2.sekretāri Dagniju Lāci-Ate (dagnija.lace-ate@mfa.gov.lv, tel. 67016249).

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress