Home » Jaunumi, NVS » Tuvāko gadu laikā Latvijā varētu ienākt Azerbaidžānas investīciju projekti

Tuvāko gadu laikā Latvijā varētu ienākt Azerbaidžānas investīciju projekti

Tuvākā gada līdz divu laikā Latvijā varētu tikt īstenoti vairāki Azerbaidžānas investīciju projekti, vakar tikšanos laikā ar Azerbaidžānas amatpersonām secinājis ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ekonomikas ministrs vakar darba vizītes laikā tikās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, ekonomiskās attīstības ministru Šahinu Mustafajevu (Shahin Mustafayev), transporta ministru Ziju Mammedovu (Ziya Mammadov), ārkārtējo situāciju ministru Kamaladinu Heidarovu(Kamaladdin Heydarov), kā arī ekoloģijas ministru Huseinu Bagirovu. Visas amatpersonas esot atzinīgi un pozitīvi novērtējušas līdzšinējo abu valstu politisko un ekonomisko sadarbību, uzsverot, ka ir plašas perspektīvas arī turpmākai sadarbībai, lai attiecības padziļinātu.

„Latvijas un Azerbaidžānas līdzšinējās attiecības bijušas ciešas un regulāras gan politiskā, gan ekonomiskā līmenī, un abas puses ir vienisprātis, ka savstarpējā tirdzniecībā un investīciju projektos vēl ir lielas perspektīvas. Azerbaidžānas pusi visvairāk interesē sadarbības iespējas rūpniecības nozarē, īpaši pārtikas ražošanā, kā arī tranzītā, lai caur Latvijas ostām eksportētu preces uz Eiropas Savienību (ES),” norāda D.Pavļuts. Tikšanos laikā ministrs guvis apliecinājumus, ka patlaban Azerbaidžāna aktīvi meklē pievilcīgas investīciju iespējas pasaulē, tostarp, arī Latvijā, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka tuvāko gadu laikā Latvijā varētu ienākt jaunas azerbaidžāņu investīcijas.

Vakar Baku D.Pavļuts atklājis arī Latvijas dienas Azerbaidžānā, kuru laikā no 14.novembra līdz 12.decembrim vairākās tirdzniecības vietās tiks tirgoti Latvijas ražotāju produkti īpaši marķētos plauktos. Tāpat paralēli produktu tirdzniecībai ieplānota virkne kultūras pasākumu. Latvijas dienu atklāšanās pasākumā, kas vienlaikus būs Latvijas proklamēšanas gadadienas pieņemšanas pasākums, piedalīsies arī Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Hardijs Baumanis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, kā arī Azerbaidžānas transporta ministrs. Plānots, ka atklāšanas pasākumu kopumā apmeklēs vismaz 250 pārstāvji no Azerbaidžānas uzņēmēju sabiedrības, latviešu kopienas Azerbaidžānā, diplomātiskā korpusa, kā arī atsevišķi uzņēmēji no Latvijas, kuri speciāli ieradušies uz Latvijas dienām.

Šā gada sešos mēnešos Latvijas tirdzniecības apgrozījums ar Azerbaidžānu sasniedza 13,2 miljonus eiro (9,27 miljonus latu), tostarp, eksports veidoja 11,1 miljonu eiro (7,8 miljonus latu), bet imports – divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu). 2010.gadā kopumā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Azerbaidžānu veidoja 18,4 miljonus eiro (12,93 miljonus latu), kas bija par 20,1% vairāk nekā 2009.gadā.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress