Home » Jaunumi, Latvija » 15. decembris – uzņēmēju diena

15. decembris – uzņēmēju diena

Š.g. 15.decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā (Merķeļa ielā 13), notiks gada nozīmīgākie, uzņēmējdarbībai veltītie pasākumi – Biznesa forums un konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2011” laureātu apbalvošanas ceremonija.

Dienas pirmajā daļā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā ikgadējā Biznesa forumā (no plkst. 11:00 līdz 15:00) starptautiski atzītu ekspertu lekcijās un diskusijās uzņēmēji saņems atbildes uz sev aktuāliem jautājumiem par radošumu un tehnoloģiju lomu uzņēmējdarbībā, ārējiem tirgiem un starpkultūru komunikāciju, kā arī veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatelementiem.

Forumu atklās LR Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un LIAA direktors Andris Ozols.
Tā kā arvien lielāka loma mūsdienu uzņēmējdarbībā ir radošumam un ilgtspējai produktu un pakalpojumu veidošanas procesā, ar jaunajām tendencēm un patērētāja inovāciju un radošuma meklējumiem uzņēmējdarbībā – Uzņēmējdarbības jaunā dimensija: patērētāja rosināta inovācija iepazīstinās Centrālās un Austrumeiropas universitātes Biznesa skolas profesors Jusafs Akbars (Yusaf Akbar).

Forumā notiks paralēlās ārvalstu ekspertu prezentācijas un diskusijas Latvijas uzņēmējiem :

  • Veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatelementi – stratēģiju konsultants Žozē Filipe Torres (Jose Filipe Torres) iepazīstinās ar mūsdienu biznesa pasaules uzņēmējam nepieciešamajām īpašībām;
  • Ārējie tirgi un starpkultūru komunikācija – Ziemeļaustrumu universitātes (ASV) profesors Dr. phil. Kristofers Robertsons ( Christopher Robertson) stāstīs, kāpēc ir tik būtiski pārzināt dažādu kultūru atšķirības un izzināt katra klienta individuālās vēlmes;
  • Tehnoloģiju loma uzņēmuma izaugsmē – Arizonas štata universitātes (ASV) profesors Dr. phil. Adžajs Vinze ( Ajay Vinze) par to, cik liela ir inovācijas loma informāciju tehnoloģiju laikmetā.
    Pasākuma laikā varēs arī saņemt individuālās konsultācijas no LIAA ekspertiem par aktuālajām ES fondu atbalsta programmām uzņēmējdarbības un eksporta uzsākšanai, biznesa attīstības veicināšanai un citiem atbalsta pakalpojumiem.

Dalība biznesa forumā ir bez maksas.

Dienas noslēgumā ( no plkst. 16:00) tiks godināti konkursa „Eksporta un inovācijas balvas 2011” laureāti. Svinīgajā pasākuma ceremonijā tiks apbalvoti labākie komersanti piecās nominācijās, kā arī pasniegts tituls – Eksporta čempions. Dalībniekus sveiks konkursa patrons, Valsts prezidents Andris Bērziņš, LR Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un LIAA direktors Andris Ozols.

Šogad konkursam tika iesniegti 106 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā , pārstāvot galvenās eksporta nozares – kokapstrādi un mēbeļu ražošanu, metālapstrādi un mašīnbūvi, elektroniku un elektrotehniku, vieglo rūpniecību, poligrāfiju, būvmateriālu ražošanu, pārtikas pārstrādi, tekstilrūpniecību, ķīmisko un farmaceitisko ražošanu, kā arī IT, dizaina priekšmetus u.c. pakalpojumus.

Konkurss „Eksports un inovācijas balva” notiek jau 7 gadu. Tā mērķis ir sekmēt Latvijas komersantu konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos, veicināt produktu eksporta apjoma un kvalitātes pieaugumu, produktu ar augstu pievienoto vērtību radīšanu, kā arī sekmēt inovāciju, izvērtējot komersantu rezultātus un atzinīgi novērtējot sekmīgākos komersantus un to produktus.

Konkursu rīko LR Ekonomikas ministrija un LIAA.

Informācija medijiem.
Lūgums pieteikties uz Biznesa forumu un konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2011” laureātu apbalvošanas ceremoniju pie LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļā, nosūtot informāciju uz e-pastu: vineta.vilistere@liaa.gov.lv.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress