Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrija ciešāk sadarbosies ar LTRK

Ārlietu ministrija ciešāk sadarbosies ar LTRK

Š.g. 23.decembrī ārlietu ministrs E.Rinkēvičs tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidentu G.Strautmani un valdes priekšsēdētāju J.Endziņu, lai apspriestu aktuālo sadarbību Latvijas ārējo ekonomisko interešu īstenošanā. LTRK norādīja uz nepieciešamību ciešāk sadarboties uzņēmēju interešu identificēšanā, piedāvājot vienotu sistēmu ekonomisko interešu realizācijā.

Ministrs uzsvēra, ka Ārlietu ministrija augstu vērtē līdzšinējo sadarbību ar LTRK. Viņš arī norādīja, ka š.g. 9.augustā parakstītais „Saprašanās memorands starp Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju, Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, pārstāvot Latvijas ekonomiskās intereses ārvalstīs” ir laba platforma efektīvākai sadarbības koordinācijai. Svarīgi ir noteikt konkrētus soļus Saprašanās memorandā definēto mērķu īstenošanā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas konkrētas iniciatīvas LTRK biedru informēšanai par aktuāliem ārējās tirdzniecības jautājumiem, tai skaitā, Krievijas pievienošanās PTO kontekstā.

Ministrs pieņēma arī LTRK uzaicinājumu uz tikšanos ar kameras biedriem. Provizoriski šāda tikšanās varētu notikt 2012.gada pirmajā ceturksnī.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress