Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrijā notiks diskusija par atjaunojamo energoresursu sektoru Nīderlandē

Ārlietu ministrijā notiks diskusija par atjaunojamo energoresursu sektoru Nīderlandē

 

14.decembrī pulksten 15.00 Ārlietu ministrijā notiks apaļā galda diskusija “Atjaunojamo energoresursu sektors Nīderlandē – iespējas Latvijas cietās biomasas eksportētājiem”. Diskusija tiek organizēta cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros un tajā piedalīsies Latvijas vēstnieks Nīderlandes Karalistē Māris Klišāns un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāve Nīderlandē Rita Rozīte. Piedalīties diskusijā tiek aicināti uzņēmēji, tautsaimniecības nozaru, valsts, pašvaldību, kā arī mēdiju pārstāvji.

Diskusijas dalībnieki tiks informēti par Nīderlandes atjaunojamo energoresursu sektoru un eksporta iespējām šajā tirgū, par jaunākajām tehnoloģijām cietās biomasas ražošanā, kā arī par Nīderlandes valdības un privātā sektora noslēgto vienošanos par pāreju no fosilajiem uz atjaunojamajiem energoresursiem veicināšanai “Green Deal”. Tas paver iespējas Latvijas cietās biomasas ražotājiem veidot sadarbību ar energokompānijām, kuras cieto biomasu izmanto kā piemaisījumu ogļu stacijās.

Pāreja no fosilajiem resursiem uz atjaunojamiem energoresursiem ir prioritāte daudzās pasaules valstīs. Nīderlande aktīvi iesaistās zaļās enerģijas veicināšanā, kas paver jaunas iespējas Latvijas uzņēmumiem. Latvijas biomasas ražotāji sevi ir pierādījuši kā vieni no lielākajiem eksportētājiem Eiropā. Pieejamie resursi un pieredze radījuši ideālu starta pozīciju Latvijas uzņēmumiem, bet nākotnes konkurētspējas nodrošināšanai ir nepieciešams plašāks ieskats citu valstu tirgos, kā arī tehnoloģiju izmantošanas iespējās.

Šogad šī būs desmitā apaļā galda diskusija ciklā “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem”.

Aicinām diskusijā piedalīties ieinteresētos uzņēmējus, tautsaimniecības nozaru un valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju pārstāvjus. Savu dalību lūdzam iepriekš pieteikt, sazinoties ar Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas 2.sekretāri Dagniju Lāci-Ati (dagnija.lace-ate@mfa.gov.lv, tel. 67016249).

 

Mediju ievērībai!

Medijiem dalību minētajā pasākumā lūgums pieteikt līdz 14.decembra pulksten 13 Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā pa tālruni 67016272.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress