Home » Jaunumi, Latvija » LIAA aicina uzņēmējus piedalīties gada nozīmīgākajā uzņēmējdarbībai veltītā pasākumā – Biznesa forumā

LIAA aicina uzņēmējus piedalīties gada nozīmīgākajā uzņēmējdarbībai veltītā pasākumā – Biznesa forumā

BIZNESA FORUMS
Rīgas Latviešu biedrības namā, Rīgā, Merķeļa ielā 13
2011. gada 15. decembris, plkst. 11:00

Pasākuma laikā notiks ārvalstu lektoru prezentācijas un diskusijas par veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatelementiem, par to, kā mainījušās uzņēmēja īpašības, kas nepieciešamas biznesa uzsākšanai – resursu piesaistei un idejas īstenošanai. Lektori runās arī par starpkultūru komunikāciju eksportā un par tehnoloģiju lomu uzņēmumu izaugsmē, par to, kāda ir inovācijas un zinātnes sasniegumu loma produktu un uzņēmumu attīstībā.

Forumā būs iespēja saņemt individuālās LIAA ekspertu konsultācijas par aktuālajām ES fondu atbalsta programmām uzņēmējdarbības un eksporta uzsākšanai, biznesa attīstībai un citiem atbalsta pakalpojumiem, piemēram, mājokļu siltumnoturības uzlabošanas pasākumiem.

Tā kā arvien lielāka loma mūsdienu uzņēmējdarbībā ir radošumam un ilgtspējīgu produktu un pakalpojumu veidošanas procesam, Centrālās un Austrumeiropas universitātes Biznesa skolas profesors Jusafs Akbars iepazīstinās ar jaunajām tendencēm un patērētāja inovāciju un radošuma meklējumiem uzņēmējdarbībā.

Foruma otrajā daļā vairākās zālēs notiks prezentācijas un diskusijas:

  • Veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatelementi
    Kā ir mainījušās veiksmīga uzņēmēja īpašības mūsdienu biznesa pasaulē? Kā īstenot biznesa ideju? Kā un kur smelties drosmi un iedvesmu sava biznesa uzsākšanai? Kā uzzināt ar ko sākt, lai piesaistītu nepieciešamos resursus un īstenotu savu sapni? Vai taisnība ir investoriem kas saka, ka svarīgāki par ideju ir cilvēki, kas to īsteno? – par šiem un citiem jautājumiem runās stratēģiju konsultants Žozē Filipe Torres, kā arī diskutēs vairāki Latvijas uzņēmēji.
  • Ārējie tirgi un starpkultūru komunikācija
    Kāpēc ir tik būtiski pārzināt dažādu kultūru atšķirības un izzināt katra klienta individuālās vēlmes? Dalība izstādēs un tirdzniecības misijās – kā tā palīdz paplašināt uzņēmuma apvāršņus? Kāpēc eksporta valsts izvēlē ir būtisks cilvēka faktors un labi sadarbības partneri? Vai atmaksājas radoša pieeja produkta dizainam? – par šiem un citiem jautājumiem Jums pastāstīs Ziemeļaustrumu universitātes (ASV) profesors Dr. phil. Kristofers Robertsons, kā arī ar savu praktisko pieredzi dalīsies vairāki Latvijas uzņēmēji.
  • Tehnoloģiju loma uzņēmuma izaugsmē
    Cik liela ir inovācijas loma informāciju tehnoloģiju laikmetā? Kā mainās uzņēmēja lomu un atbildību sadalījums? Kā zinātne var palīdzēt produktu attīstībā? Cik svarīga ir jauno tehnoloģiju pielietošana ražošanas procesā? Kāpēc ir tik svarīgi apzināties novitātes un kvalitātes nozīmīgumu pasaules mērogā? – uz šiem un citiem jautājumiem Jums atbildēs Arizonas Štata universitātes (ASV) profesors Dr. phil. Adžajs Vinze, kā arī diskutēs vairāki Latvijas uzņēmēji.
  • Pasākuma programma
    Pieteikties pasākumam var līdz 2011. gada 12. decembrim aizpildot elektronisko pieteikuma anketu šeit

     

    Atslēgas vārdi: , ,

    Komentēt


    © 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress