Home » Latvija » Darbu sāk LIAA 2012. gada mentoringa programma uzņēmējiem Latvijā

Darbu sāk LIAA 2012. gada mentoringa programma uzņēmējiem Latvijā

2012.gada 30. janvārī 15 jaunie uzņēmumi uzsāks sadarbību ar saviem mentoriem – pieredzējušiem uzņēmējiem. Mentoringa programmu uzņēmējiem (MPU) nodrošina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar biedrību LĪDERE.

LIAA Projektu attīstības nodaļas vadītājs Guntis Lauskis atzīmē „Mentoringa programma ir spēcīgs un ļoti vērtīgs atbalsta instruments jaunajiem uzņēmējiem. Līdz šim LIAA ir organizējusi dažādus motivācijas pasākumus – inovatīvo biznesa ideju konkurss „Ideju kauss”, apmācību kurss „Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās”, jauno uzņēmēju TV sacensības „Firmas noslēpums”. Ar gandarījumu konstatējam, ka daudzi Mentoringa programmas jaunie dalībnieki iepriekš ir izmantojuši citus LIAA organizētos pasākumus un tajos sniegtās zināšanas kā atbalsta punktu savas biznesa idejas uzsākšanai. Tas apstiprina, ka virzāmies pareizajā virzienā programmas mērķu sasniegšanai”.

“Latvijā mikrouzņēmumi un mazie uzņēmumi ir tautsaimniecības mugurkauls. Ļoti būtisks jaunajiem uzņēmējiem ir reāls atbalsts un tieši tādu sniedz mentoringa programma uzņēmējiem. Tas būs pamatīgs un rūpīgs darbs jaunajiem uzņēmējiem kopā ar mentoriem 5 mēnešu ilgumā,” saka biedrības LĪDERE valdes priekšsēdētāja un mentore Aiva Vīksna, „Tas ir veids, kā mēs – pieredzējuši uzņēmēji varam atbalstīt aktīvus cilvēkus, kuri ir izveidojušu savus uzņēmumus un kuriem nepieciešams padoms sava biznesa attīstībai.”

MPU darbu sāk 2012. gada 30.janvārī un norisināsies līdz 2012. gada 30.jūnijam un tās ietvaros sadarbību uzsāks 15 mentoringa pāri. Programmā piedalīsies jaunie uzņēmumi ne tikai no Rīgas un Rīgas reģiona, bet arī no Alūksnes, Gulbenes, Jelgavas, Valmieras un Lielvārdes.

Jaunie uzņēmēji ir izveidojuši un plāno attīstīt savus uzņēmumus dažādās jomās: ražošanā – apģērbu dizaina izstrāde un ražošana; filca izstrādājumu ražošana; pārtikas produktu ražošana; koka gludināmo dēļu un koka karkasa māju ražošana; organiskā mēslojuma (biohumusa) ražošana, slieku biomasas ražošana, bioloģisko atkritumu pārstrāde; kompozītmateriālu detaļu izgatavošana, biškopības produktu primārā ražošana; pakalpojumu jomā – mājas lapu izstrāde; informācijas sistēmu izstrāde; audio reklāmas klipu izstrāde, scenāriju veidošana, apstrāde; konsultācijas ģeogrāfisko informācijas sistēmu jomā, ģeogrāfisko informācijas sistēmu projektēšana un izstrāde, kartogrāfiskā materiāla sagatavošana.

2011.gada 29.novembrī LIAA un Biedrība „LĪDERE” izsludināja pieteikšanos uz mentoringa programmu. Kopumā pieteicās 90 jaunie uzņēmēji un 28 mentori.

Mentoringa programma uzņēmējiem īstenošana notiek LIAA realizētās „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros” un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress