Home » Eiropa, Izstādes, Jaunumi, Pasākumi » LIAA aicina uzņēmumus pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā inženiernozaru piegāžu un kooperācijas izstādē „Elmia Subcontractor – 2012”

LIAA aicina uzņēmumus pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā inženiernozaru piegāžu un kooperācijas izstādē „Elmia Subcontractor – 2012”

Starptautiskā izstāde „Elmia Subcontractor – 2012” notiks Jončēpingas izstāžu sabiedrības „ELMIA” AB izstāžu kompleksā.

Izstāde „Elmia Subcontractor”  ir lielākā Zviedrijas industriālo piegāžu un kooperācijas izstāde. Izstāde tiek rīkota kopš 1975. gada. Latvijas uzņēmumi šajā izstāde piedalās kopš 2003. gada.

2011. gadā izstādē piedalījās apm. 1200 kompānijas no 30 valstīm, t.sk 13 Latvijas kompānijas. Dalībnieku vidū bija arī vairāku citu ārvalstu kompānijas no Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Itālijas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Spānijas, Šveices, Vācijas, u.c. valstīm. Izstādi apmeklēja apmēram 13 000 apmeklētāju. Latvija bija pārstāvēta ar 15 uzņēmumiem, kuri piedalījās gan Latvijas nacionālajā stendā, gan uzņēmumu individuālajos stendos, gan b2fair kontaktbiržā.

Izstādes galvenā tematika ir piegādes un kooperācija. Izstādē pārstāvētās nozares ir autobūves komponentu ražošana, mašīnbūve un metālapstrāde, iekārtu un tehnoloģisko rīku ražošana, plastmasas un gumijas detaļu izgatavošana, elektronika un automatizācija, dizaina izstrādnes un projektēšana.

Šogad, kā katru gadu, Latvijas nacionālo izstādes stendu organizē LIAA sadarbībā ar Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociāciju (MASOC).

2012. gadā, līdzīgi kā 2011.gadā, Latvijas ekspozīcijas stends tiks finansēts no programmas „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” (LR MK 2010.gada 21.septembra noteikumi Nr.887). Vairāk informācijas šeit

Uzņēmumiem jārēķinās ar sekojošām izmaksām:

  • solidārs maksājums par stenda mārketinga un eksponātu transporta izdevumiem;
  • savu darbinieku brauciena un uzturēšanās izdevumi.

Papildus augstāk minētajam valsts atbalsta finansējumam uzņēmumi savam braucienam uz izstādi var izmanto LIAA administrētās Struktūrfondu programmas „Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings” atbalsta finansējumu. Vairāk informācijas šeit
Pieteikties dalībai nacionālajā stendā var līdz 2012. gada 12. martam aizpildot elektronisko pieteikuma anketu angļu valodā šeit

Dalībai izstādē nacionālajā stendā ir paredzēta ne vairāk kā 10 uzņēmumiem. Ja dalībai nacionālajā stendā izstādē “Elmia Subcontractor – 2012” pieteiksies vairāk pretendentu, kā paredzēts, tad dalībnieki tiks atlasīti pēc atbilstības dotajai izstādei, balstoties uz sekojošiem kritērijiem – skatīt šeit

 

Paralēli izstādes darba gaitai jau astoto gadu Latvijas uzņēmumi tiek aicināti piedalīties arī starptautiskajā inženiernozaru kontaktbiržā „b2fair” (www.b2faironline.com) – lūdzu sekot reklāmai! Latvijas uzņēmumi šajā pasākumā piedalās jau 8 gadus. Šis pasākums ir papildus iespēja gan tiešajiem izstādes dalībniekiem, gan arī tās apmeklētājiem satikties un veidot savstarpējos biznesa kontaktus. 2011. gadā šajā kontaktbiržā piedalījās 151 uzņēmums no 19 valstīm un divu dienu laikā kopā notika 1018 savstarpējās tikšanās.

Papildus, 2012. gadā tiek plānotas vēl vairākas citas uzņēmumu kontaktbiržas. Lūdzu, sekojiet informācijai!
Kontaktinformācija:
Andris Alksnis
Vecākais projektu vadītājs
Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Tālr. +371 67039409, fakss +371 67039401
e-pasts: andris.alksnis@liaa.gov.lv
www.liaa.gov.lv
www.een.lv
www.exim.lv

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress