Home » Jaunumi, Latvija » LTRK eksporta apbalvojumus iegūst AS Krāsainie lējumi un SIA WendiToys

LTRK eksporta apbalvojumus iegūst AS Krāsainie lējumi un SIA WendiToys

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) apbalvojumi uzņēmumiem – eksporta izcilībām – 23.februārī, foruma EKSPORTA DIENA 2012 ietvaros tika pasniegti metālizstrādājumu „milzim” SIA Krāsainie lējumi un mobilo bērnu koka rotaļlietu izgatavotājam SIA WendiToys.

SIA Krāsainie lējumi 2011.gadā spēja „pārlekt” 25 miljonu latu eksporta latiņai, uz tādām valstīm kā Vjetnama, Taizeme, Malaizija, Izraēla, Indija, Bangladeša, Vācija, Austrija, Polija, Lietuva un Igaunija, eksportējot gan saražoto alumīniju un krāsaino metālu izstrādājumus, gan inovatīvu produktu ar augstu pievienoto vērtību – LED gaismekļus apdzīvotu vietu izgaismošanai diennakts tumšajā laikā. LTRK Eksporta padome tieši šo jauno produktu un tā spēju iekarot eksporta tirgus novērtēja kā Krišjāņa Valdemāra balvas cienīgu.

SIA „WendiToys” ir jauns uzņēmums, kurš dibināts 2009.gadā, lai pašu konstruētos, koka konstrukciju mobilos bērnu spēļu laukumus padarītu pieejamus gan Latvijas, gan ārvalstu tirgiem. Uzņēmuma produkti unikāli ar to, ka visas spēļu laukuma konstrukcijas ievietojamas 1 x 1,4 metru izmēra kastē un viegli pārvadājamas, lai kurp arī ģimene dotos. Uzņēmuma sasniegums eksporta tirgos – uzrunāts un sadarbībai piekritis pasaules rotaļlietu tirdzniecības milzis Toy Saras.

Jau ziņots, ka Krišjāņa Valdemāra balvai “Latvji, brauciet jūriņā!” 2012.gadā nominēti uzņēmumi: kosmētikas ražotājs SIA ATTIRANCE, mērinstrumentu, navigācijas instrumentu un rentgenfluorecēšanas iekārtu izgatavotājs SIA Baltic Scientific Instruments, biodīzeļdegvielas ražotājs SIA Bio-Venta, apdrošināšanas kompānija AS BTA, elektromateriālu, elektroiekārtu izgatavotājs AS Energofirma JAUDA, alumīnija ražošanas un krāsaino metālu izstrādājumu ražotājs AS Krāsainie lējumi, kosmētikas produktu izgatavotājs SIA MADARA Cosmetics, drukas pakalpojumu nodrošinātājs SIA Poligrāfijas grupa MŪKUSALA, saldumu ražotājs SIA Pure Chocolate, bezvadu datu pārraides iekārtu izgatavotājs AS SAF Tehnika, un piena pārstrādes uzņēmums AS Smiltenes piens.

Savukārt uz „Sprīdīša balvu” šogad pretendēja tulkošanas pakalpojumu sniedzējs SIA Ad verbum, golfa ekipējuma izplatītājs SIA Birdy, interneta mārketinga risinājumu izstrādātājs SIA iMedia ar preču zīmi MAILIGEN, sveču lējējs SIA Munia Candela un SIA WendiToys.

Krišjāņa Valdemāra balva Latvji, brauciet jūriņā! tiek pasniegta Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. LTRK Eksporta padome uzņēmēju nominētos komersantus vērtē sekojošās kritēriju kopās: ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus/ preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm. Komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tai skaitā inovatīvi, un kopējais eksporta preču/ pakalpojumu apjoms ir ne mazāks kā 500 000 latu.

Sprīdīša balva tiek pasniegta jaunam, inovatīvam Latvijas uzņēmumam ar lielisku eksporta potenciālu. Uzvarētāju LTRK Eksporta padome izraugās komersantus, vērtējot sekojošu kritēriju kopās: mazs uzņēmums, kurš Latvijas tirgū darbojas aptuveni piecus gadus un kurš darbības laikā spējis sasniegt 50% eksporta pieaugumu vai eksporta apgrozījumu – 100 000 latu.

Kā ziņots, šodien, 23.februārī bankā Citadele jau otro reizi notiek forums EKSPORTA DIENA, kura mērķis – sniegt iespēju Latvijas uzņēmējiem vienuviet uzzināt par 2012.gadā valstī plānotajām eksporta atbalsta aktivitātēm un banku sektora atbalstu eksportējošajiem uzņēmumiem, lai pilnveidotu Latvijas uzņēmējdarbības vidi un veicinātu eksporta attīstību.

EKSPORTA DIENU organizē LTRK sadarbībā ar banku Citadele.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress