Home » Jaunumi, Latvija » LTRK: EKSPORTA DIENA 2012 – jau otro gadu viss par eksportu vienuviet!

LTRK: EKSPORTA DIENA 2012 – jau otro gadu viss par eksportu vienuviet!

Metālapstrādes un mašīnbūves, informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju, kokapstrādes, pārtikas ražošanas, radošo industriju, ķīmijas, farmācijas un kosmetoloģijas uzņēmumu noslēpumi un pieredzes stāsti pasaules valstu eksporta tirgu iekarošanā, informācija par valsts un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) 2012.gada eksporta veicināšanas pasākumiem, banku atbalsts eksportētājiem – jau otro gadu LTRK un banka Citadele organizē forumu EKSPORTA DIENA 2012, kurā uzņēmējiem visu par eksportu uzzināt vienuviet. Šogad forums notiks 23. februārī bankas Citadele konferenču zālē.
„Latvijas eksporta apjoms sasniedzis virsotnes, par kurām līdz šim tikai sapņojām – aizvadītā gada laikā eksporta pieaugums mērāms ar 28,1% atzīmi, kas ir viens no labākajiem sniegumiem Eiropas Savienībā,” atzīmē LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. „Esmu pārliecināts, ka cīņā par jauniem eksporta tirgiem uzvaras lauri pasniedzami pašiem uzņēmējiem – eksports ir joma, kurā sadarboties un dalīties pieredzē esam iemācījušies, arī forumā EKSPORTA DIENA”.
„Eksports ir viens no Latvijas ekonomikas pamata pīlāriem. Laikā, kad Eiropas ekonomikas situācija līdz ar parādu krīzes saasinājumu ir visai neskaidra, iespēja vienuviet aplūkot mūsu galveno eksporta tirgu tendences, iegūt informāciju par eksporta atbalsta aktivitātēm un kolēģu pieredzi dažādu eksporta tirgu iekarošanā, ir īpaši vērtīga,” saka bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons.
EKSPORTA DIENA 2012 pirmajā daļā ar pasaules mēroga eksporta veiksmes stāstu foruma dalībniekus iepazīstinās jaunieceltais SIA „Samsung Electronics Baltics” prezidents Džozefs Džonvu Kims (Joseph Jeongwoo Kim), par plānotajām eksporta atbalsta aktivitātēm informēs LTRK, Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Ārlietu ministrija, savukārt par Eiropas ekonomikas tendencēm un finanšu instrumentiem biznesa attīstībai informēs banka Citadele; par savu eksporta pieredzi – elektroenerģijas tirdzniecības līderis Baltijas valstīs – AS Latvenergo.
Foruma ietvaros tiks apbalvoti uzņēmumi – eksporta izcilības; plkst. 11:15 ekonomikas ministra Daniela Pavļuta un Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Teikmaņa uzrunas. Tiks pasniegti LTRK apbalvojumi – Krišjāņa Valdemāra balva „Latvji, brauciet jūriņā!” un „Sprīdīša balva.” Apbalvojumus saņems Latvijas eksportētāji, kuri konkurentu skatījumā 2011.gadā uzrādījuši augstākos rezultātus. Banka Citadele, zvērinātu advokātu birojs BDO Zelmenis & Liberte un žurnāls KAPITĀLS uzņēmējiem pasniegs speciālapbalvojumus. Pēc apbalvošanas ceremonijas ap plkst. 12:00 paredzētas individuālo interviju iespējas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.
Foruma otro daļu aizsāks Latvijas Bankas prezidenta padomnieka, Monetārās politikas pārvaldes vadītāja vietnieka Ulda Rutkastes analīze par to, ko eiro ieviešana Latvijā mainīs eksportā, turpinājumā uzņēmēji dalīsies eksporta pieredzē – noritēs sešu vadošo eksporta nozaru pārstāvēto uzņēmēju diskusijas darba grupās, kuras vadīs Vilnis Rantiņš (mašīnbūve un metālapstrāde), Signe Bāliņa (IT un telekomunikācijas), Mārtiņš Lācis (kokapstrāde), Ligita Turnere (pārtikas industrija), Guntis Strazds (radošās industrijas un tekstils) un Vitālijs Skrīvelis (ķīmija, farmācija un nosmetoloģija).
EKSPORTA DIENA 2012 notiks 23.februārī, bankas Citadele centrālajā ēkā (Republikas laukums 2A, Rīga), foruma atklāšana – plkst. 09:00. Foruma darba kārtība, darba materiāli un cita papildu informācija pieejama LTRK mājas lapā www.chamber.lv

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress