Home » Āzija, Jaunumi » Latvijas uzņēmēji dosies biznesa vizītē uz Līča valstīm

Latvijas uzņēmēji dosies biznesa vizītē uz Līča valstīm

No šī gada 10. līdz 15.martam plaša Latvijas uzņēmēju delegācija dosies uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE) un Kataru, lai piedalītos Ministru Prezidenta Valda Dombrovska kunga oficiālajā vizītē. Vizīte tiek organizēta pēc Latvijas puses iniciatīvas, lai meklētu jaunus eksporta tirgus Latvijas ražotājiem un piesaistītu Latvijai jaunas investīcijas.

Latvijas uzņēmēju delegāciju šajā vizītē organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Biznesa vizītē dosies 32 Latvijas vadošie uzņēmumi pārstāvot izglītības, finanšu, IT, kokapstrādes, transporta un loģistikas, būvniecības un nekustamā īpašuma, enerģētikas, metālapstrādes, pārtikas ražošanas, medicīnas pakalpojumu un citas jomas.
Latvijas biznesa delegācijai AAE un Katarā notiks biznesa forumi un individuālās tikšanās, kā arī nozaru apaļā galda diskusijas. Vadoties no uzņēmēju definētajām biznesa interesēm, tiks organizētas individuālās tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Vizītes ietvaros plānotas tikšanās arī ar dažādām tirdzniecības veicināšanas organizācijām.

Svētdien, 11.martā Abu Dhabi (AAE) Latvijas uzņēmēju delegācijai notiks apaļā galda diskusijas un divpusējās tikšanās AAE uzņēmējiem Abu Dhabi Tirdzniecības un Rūpniecības kamerā, kur LIAA direktors Andris Ozols sniegs prezentāciju par Latvijas investīciju un biznesa vidi. Plānotas arī tikšanās ar Abu Dhabi investīciju fonda „Abu Dhabi Investment Authority” un investīciju kompānijas „Mubadala Development Company” pārstāvjiem.

Pirmdien, 12.martā Dubaijā (AAE) notiks Dubaijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizētais AAE – Latvijas uzņēmēju biznesa forums, kuru atklās V.Dombrovskis. Biznesa forumā ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts AAE uzņēmējus iepazīstinās ar biznesa iespējām Latvijā, savukārt A. Ozols sniegs ieskatu Latvijas perspektīvās tautsaimniecības nozarēs – transports un loģistika, finanses, IT, biotehnoloģijas un lauksaimniecība. Foruma izskaņā notiks abu valstu uzņēmēju kontaktbirža. Dienas izskaņā Latvijas uzņēmēju delegācija apmeklēs arī Jafzas brīvo ekonomisko zonu ( Jafza Free Zone), kas ir viena no pasaules straujāk augošajām ekonomiskajām zonām. Finanšu un enerģētikas nozaru uzņēmumiem plānota tikšanās ar Dubaijas ieguldījuma sabiedrības „Investment corporation Dubai” vadību.

Otrdien, 13.martā Dohā (Katarā) notiks LIAA un Kataras Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkots Kataras – Latvijas uzņēmēju forums. Forumu atklās V.Dombrovskis. D.Pavļuts prezentēs Latvijas biznesa vidi, savukārt par biznesa un investīciju iespējām Latvijā stāstīs A.Ozols. Forumā tiks sniegts ieskats arī par Latvijas eksporta sektoriem, kā arī notiks abu valstu uzņēmēju kontaktbirža.

Trešdien, 14.martā Dohā (Katarā) plānota tikšanās ar Kataras investīciju kompāniju „Qatar Holding”, nozaru uzņēmēju apaļā galda diskusijas, kā arī individuālās tikšanās. Vizīte noslēgsies ceturtdien, 15.martā.
Informācijai:
AAE ekonomiskās un sociālās aktivitātes nosaka naftas un dabasgāzes ieguve, kā arī tirdzniecība. Par naftu un dabasgāzi iegūtie finanšu līdzekļi daudzu gadu gaitā ieguldīti tūrisma, tirdzniecības, rūpniecības, lauksaimniecības, kā arī sociālā sektora attīstībā. Valstī ir 7 lidostas un vairākas lielas jūras ostas. Valstī darbojas 9 brīvās beznodokļu ekonomiskās zonas. Latvijas galvenās eksporta preču grupas uz AAE ir mašīnbūve un mehānismi, elektroniskās iekārtas, pārtikas rūpniecības produkti un koksnes izstrādājumi.

Latvijas ekonomiskā sadarbība ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE)

Kataras galvenās tautsaimniecības nozares ir naftas un gāzes ieguve, kā arī tirdzniecība. Neskatoties uz ekonomisko krīzi, Katarā turpinās ekonomiskais uzplaukums, un tai ir viens no pasaulē augstākajiem IKP uz vieni iedzīvotāju. Sadarbībai perspektīvākās Latvijas preču un pakalpojumu nozares ir lauksaimniecība, koksne un tās izstrādājumi, pārtikas rūpniecības produkti un jaunās tehnoloģijas.

Latvijas ekonomiskā sadarbība ar Kataru

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress