Home » Izstādes, Jaunumi, Pasākumi » Latvijas uzņēmumi piedalīsies starptautiskajā inženiernozaru izstādē “Hannover Messe 2012”

Latvijas uzņēmumi piedalīsies starptautiskajā inženiernozaru izstādē “Hannover Messe 2012”

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociāciju (MASOC) un 8 Latvijas uzņēmumiem piedalīsies lielākajā industriālajā gadatirgū “Hannover Messe 2012”. Izstāde notiks no 23. līdz 27.aprīlim Hannoverē, Vācijā.

Lielākajā starptautiskajā inženiernozaru izstādē jau kā 15 gadus piedalās arī Latvijas uzņēmumi. Izstādes tematiskajā ekspozīcijā „Piegādes un kooperācija” Latvijas nacionālajā stendā šogad piedalīsies 8 uzņēmumi: AS „Baltijas Gumijas fabrika”, SIA „Belmast”, AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca”, SIA „Eltus”, biedrība „Latvijas Ūdeņraža asociācija”, SIA „NOOK serviss”, SIA „Silmor” un SIA „VAR C”.

LIAA un MASOC nodrošinās savu darbinieku – inženiernozaru un investīciju piesaistes ekspertu klātbūtni izstādes stendā visā izstādes laikā, kā arī LIAA pārstāvniecības Vācijā pakalpojumus uzņēmumiem stenda mārketinga kampaņas realizēšanā, potenciālo partneru uzaicināšanā un uzņēmumu individuālo programmu sagatavošanā.

Izstādes laikā vairāki Latvijas uzņēmumi un LIAA izmantos iespēju piedalīties arī citos ar izstādes darbu saistītos pasākumos – starptautiskajā Eiropas Biznesa atbalsta tīkla (EEN) organizētajā inženiernozaru uzņēmumu kontaktbiržā “b2fair” un semināros. MASOC sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Transporta un mašīnzinību fakultāti jau vairākus gadus pēc kārtas organizē RTU studentu un pasniedzēju grupas braucienu uz šo izstādi.

Atsaucoties izstāžu sabiedrības “Deutsche Messe AG” uzaicinājumam, izstādi darba vizītes Vācijā laikā apmeklēs arī LR ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa un LIAA direktors Andris Ozols. Ministrs piedalīsies izstādes atklāšanas ceremonijā, tiksies ar Vācijas ekonomikas un tehnoloģiju ministru Filipu Rosleru (Philipp Rösler) un Vācijas Lejassaksijas federālās zemes Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Oliveru Līršu (Oliver Liersch), kā arī izstādes laikā apmeklēs vairāku Vācijas uzņēmumu stendus ar mērķi veicināt sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem. Izstādes pirmās dienas noslēgumā Latvijas nacionālajā stendā notiks pieņemšana, uz kuru ir aicināti Vācijas esošie un potenciālie sadarbības partneri.

Izstāde “Hannover Messe” ir lielākais pasaules industriālais gadatirgus. 2011. gadā gadatirgū 180 tūkst. m2 ekspozīcijas platībā piedalījās 6,5 tūkst. kompānijas no 65 valstīm. Gadatirgu apmeklēja apmēram 230 tūkst. apmeklētāju. Izstādē ik gadu redzams viss jaunais, kas parādījies pasaules tirgū mašīnbūvē un metālapstrādē, rūpniecisko iekārtu ražošanā, enerģētikā, elektronikā, elektrotehnikā, automatizācijā, jaunu materiālu izstrādāšanā, pielietojamajos zinātniskajos pētījumos, kā arī citās nozarēs.

Latvijas uzņēmumu dalība izstādē tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress