Home » Eiropa, Izstādes, Jaunumi, Pasākumi » Latvijas vēstniece Beļģijā apmeklē Latvijas stendu pasaulē lielākajā zivju produktu izstādē

Latvijas vēstniece Beļģijā apmeklē Latvijas stendu pasaulē lielākajā zivju produktu izstādē

24.aprīlī Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce – Līcīte apmeklēja Latvijas stendu pasaulē vērienīgākajā zivju produktu izstādē profesionāļiem „EUROPEAN Seafood Exposition”, kas jau 20.gadu notiek Briselē. Latvijas Zivrūpnieku Savienība jau trešo gadu piedalās šajā nozīmīgajā nozares izstādē, lai demonstrētu savu produkciju un paplašinātu noietu tirgus turpmākai sadarbībai.

SIA „Sabiedrība IMS”, AS „Brīvais Vilnis”, SIA „Gamma-A”, SIA „Karavela”, SIA „Zilā Lagūna” uz izstādi ir atvedusi plašu klāstu ražotās produkcijas. Uzņēmēji atzīst, ka dalība šādās profesionālās izstādēs, kur pulcējas nozares profesionāļi, ir nozīmīgs eksporta veicināšanas pasākums un sniedz priekšstatu par attīstību un notiekošo nozarē un pasaulē. Arvien vairāk tiek radīti Rietumu tirgum paredzēti produkti, ievērojot Rietumu patērētāja gaumi un pirkšanas paradumus.

Diskusijā ar vēstnieci uzņēmēji atzina, ka ienākšana Rietumu tirgū būtu realizējama ne tikai ar Latvijas kompāniju preču zīmēm, bet arī piedāvājot Rietumu partneriem privāto preču zīmju produktu ražošanu Latvijā. Tāpat uzņēmēji pauda bažas par Eiropas Savienības zivsaimniecības politiku un rosināja Latvijas institūcijas aktīvi aizstāvēt nozares intereses Eiropā.

Izstādē „EUROPEAN Seafood Exposition” piedalās ap 1800 uzņēmumu, tajā skaitā zivju produktu pārstrādātāji, zvejnieki un apstrādes iekārtu ražotāji, no vairāk nekā 80 pasaules valstīm, kuriem dalība izstādē šķiet nozīmīgs ieguldījums savas konkurences stiprināšanai.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress