Home » Jaunumi, Latvija » Pavļuts: Latvijas ražotājiem labas iespējas iekļauties piegādes ķēdē Vācijas uzņēmumiem

Pavļuts: Latvijas ražotājiem labas iespējas iekļauties piegādes ķēdē Vācijas uzņēmumiem

Vācijas ekonomikas un tehnoloģiju ministru Filips Roslers (Philipp Rösler) otrdien, 24.aprīlī, industriālajā gadatirgū “Hannover Messe” apmeklēja Latvijas nacionālo stendu, kurā Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts viņu iepazīstināja ar Latvijas uzņēmumiem, to darbības profilu un piedāvājumu potenciālajiem biznesa partneriem Vācijā. „“Hannover Messe”, kas ir centrālais industriālais gadatirgus pasaulē, ir lieliska iespēja pastāstīt un iepazīstināt ar sevi, rast jaunus sadarbības partnerus un biznesa attīstības iespējas. Tāpēc liels prieks, ka Latvijas nacionālais stends, kurā šogad ir pārstāvēti astoņi uzņēmumi, ir plaši apmeklēts, piesaistot arī Vācijas amatpersonu neviltotu interesi. Politiķu uzdevums ir atvērt durvis, ielikt pamatus valstu attiecībām. Savukārt uzņēmējiem pārliecinoši jāieliek kāja atvērtajās durvīs, veidojot biznesa kontaktus, lai vēlāk īstenotu arī praktiskus sadarbības projektus. Ņemot vērā, ka virkne Vācijas lielražotāju daļu savas produkcijas ražo ārvalstīs, Latvijai ir ļoti labas iespējas vēl plašāk iekļauties šajā piegādes ķēdē, kas būtu liels ieguvums Latvijas uzņēmējiem un ekonomikai, radot jaunas investīcijas un darbavietas,” uzsver D.Pavļuts.

Izstādē “Hannover Messe” piedalās vairāk nekā 80 valstis, bet Latvija bija to nedaudzo valstu vidū, kuru nacionālo stendu apmeklēja arī F.Roslers. Šāda iespēja radās, pateicoties arī tam, ka izstādi pēc F.Roslera personīga uzaicinājuma šogad apmeklē arī Latvijas ekonomikas ministrs D.Pavļuts. F.Roslers Latvijas stendā iepazinās ar visu tajā pārstāvēto uzņēmumu piedāvājumu, līdzšinējo sadarbību un attīstības iecerēm ar Vācijas partneriem. Vācijas ekonomikas ministru sīkāk ieinteresēja biedrības „Latvijas Ūdeņraža asociācijas” sadarbības ieceres ar Vācijas pētniecības organizācijām, tostarp vienu no Vācijas zināmākajiem pētniecības institūtiem „Fraunhofer”. Ņemot vērā straujo elektromobiļu infrastruktūras attīstību Vācijā, F.Roslers ieinteresējās arī par uzņēmumu SIA „Eltus”, kas sadarbībā ar partneriem Vācijā veido elektromobiļu lādēšanas ierīces. Uzņēmumā ražotie produkti jau drīzumā būs daļa no elektromobiļu publiskās infrastruktūras Vācijas pilsētā Magdeburgā.

Pirmdien, 23.aprīlī, pēc tikšanās ar Vācijas federālās zemes Lejassaksijas Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem D.Pavļuts izstādē “Hannover Messe” apmeklēja arī Vācijas uzņēmēju stendus, stāstot un iepazīstinot ar sadarbības iespējām, un aicinot izvietot ražošanu un pasūtījumus Latvijā. Vairāki uzņēmumi izteica interesi apmeklēt Latviju, lai jau klātienē izvērtētu sadarbības iespējas. Plānots, ka nākamajā gadā Latviju varētu apmeklēt Lejassaksijas ekonomikas ministrs un uzņēmēju delegācija ar mērķi meklēt sadarbības partnerus un iespējas starp Vācijas un Latvijas uzņēmumiem.

Kā ziņots, no 22.aprīļa līdz 23.aprīlim ekonomikas ministrs D.Pavļuts atrodas darba vizītē Vācijā, Hannoverē, kur apmeklē industriālo gadatirgu “Hannover Messe”. Šogad Latvijas nacionālajā stendā izstādē ir pārstāvēti astoņi Latvijas uzņēmumi (AS „Baltijas Gumijas Fabrika”, SIA „Belmast”, AS „Ditton Pievadķēžu rūpnīca”, SIA „Eltus”, biedrība „Latvijas Ūdeņraža asociācija”, SIA „NOOK Serviss”, SIA „Silmor” un SIA „VAR C”), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācija.

Izstāde “Hannover Messe” ir lielākais pasaules industriālais gadatirgus. 2011.gadā tajā piedalījās 6500 kompānijas no 65 valstīm. Gadatirgu apmeklēja apmēram 230 000 apmeklētāju. Izstādē ik gadu var iepazīties ar visu jauno, kas parādījies pasaules tirgū mašīnbūvē un metālapstrādē, rūpniecisko iekārtu ražošanā, enerģētikā, elektronikā, elektrotehnikā, automatizācijā, jaunu materiālu izstrādāšanā, pielietojamajos zinātniskajos pētījumos, kā arī citās nozarēs. Vairāk nekā 15 gadus šajā izstādē piedalās arī Latvijas uzņēmumi.

Vācijā ir ceturtā lielākā Latvijas eksporta partnere. Latvijas un Vācijas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2011.gadā bija 2,052 miljardi eiro, kas ir par 26,1% vairāk nekā 2010.gadā. 2011.gadā Latvija uz Vāciju eksportējusi preces un pakalpojumus 808,3 miljonu eiro (568,1 miljona latu) vērtībā, bet imports no Vācijas veidoja 541,1 miljonu eiro (380 miljonus latu). Galvenās Latvijas eksporta preces uz Vāciju ir saplāksnis, finierētās plātnes, koka plakanie paliktņi, kūdra, koka mēbeles, rapšu vai ripšu sēklas, alumīnija sakausējumi, stikla šķiedras u.c..

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress