Home » Jaunumi, Z-Amerika » D.Pavļuts dosies darba vizītē uz ASV

D.Pavļuts dosies darba vizītē uz ASV

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts no šā gada 7.maija līdz 14.maijam dosies darba vizītē uz ASV, kur viņam paredzētas vairākas augsta līmeņa tikšanās ar ASV valsts amatpersonām, lai runātu par sadarbības jautājumiem tādās jomās kā enerģētika, tirdzniecība, rūpniecība, informācijas tehnoloģijas (IT), zinātne u.c.. Tāpat ekonomikas ministrs ASV tiksies ar Pasaules Bankas pārstāvjiem, kā arī apmeklēs vairākus uzņēmumus un klasterus/tehnoloģiju pārneses punktus.

Tikšanās laikā ar Pasaules Bankas Ziemeļvalstu – Baltijas padomes izpilddirektori Annu Brantu (Ann Brandt) tiks pārrunātas sadarbības iespējas Latvijas Nacionālās industriālās politikas izstrādē, kā arī Baltijas valstu pārstāvja iespējas kļūt par Ziemeļvalstu – Baltijas direktoru padomes locekli. Paredzētas arī tikšanās ar ASV Tirdzniecības pārstāvja biroja un ASV Tirdzniecības departamenta Starptautiskās tirdzniecības administrācijas pārstāvjiem, lai apspriestu Latvijas un ASV divpusējās tirdzniecības attiecības un to padziļināšanas iespējas.

Ekonomikas ministrs piedalīsies arī organizācijas „Business Council for International Understanding” apaļā galda diskusijā par Latvijas atveseļošanos no krīzes un pašreizējo ekonomisko situāciju, kā arī izaugsmes perspektīvām nākotnē. Savukārt tikšanos laikā ar ASV Enerģētikas sekretāra vietnieku Danielu Brūsu Ponimamu (Daniel Bruce Ponemam), Robertu Cekutu (Robert Cekuta) no ASV Valsts departamenta Enerģētikas resursu biroja, kā arī ASV Valsts departamenta sūtni Eirāzijas enerģētikas jautājumos Ričardu Morningstāru (Richard Morningstar) plānots runāt par aktuālajiem enerģētikas jautājumiem, tostarp Baltijas valstu reģionālo enerģētikas projektu virzību.

Tāpat D.Pavļuts piedalīsies Latvijas Goda konsulāta atklāšanā Bostonā, kā arī tiksies ar Hārvarda Universitātes Kenedija skolas profesoriem, lai gūtu ieteikumus Nacionālās industriālās politikas ieviešanai Latvijā, kā arī sagatavotos ekonomista Danija Rodrika (Dani Rodrik) vizītei Latvijā šā gada maija beigās, kad viņš piedalīsies Ārvalstu investoru padomes Latvijā rīkotajos pasākumus saistībā ar augsta līmeņa sarunām ar valdību.

2011.gadā Latvijas un ASV ārējās tirdzniecības apjoms veidoja 451,9 miljonus ASV dolāru (par 13,5% vairāk nekā 2010.gadā), tostarp Latvijas eksports uz ASV bija 267,1 miljons ASV dolāru, bet imports – 184,9 miljonus ASV dolāru. ASV 2011.gadā bija 17.lielākā Latvijas ārējās tirdzniecības partnere. Saskaņā ar Ārvalstu tiešo investīciju piesaistes stratēģiju, ASV ir definēta kā augsti prioritārā mērķa valsts ārvalstu tiešo investīciju piesaistei.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress