Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ar Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministru Lordu Grīnu pārrunā Latvijas un Lielbritānijas ekonomiskās sadarbības perspektīvas

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ar Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministru Lordu Grīnu pārrunā Latvijas un Lielbritānijas ekonomiskās sadarbības perspektīvas

12.jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministru Lordu Grīnu (Lord Green).

Tikšanās laikā tika pārrunāta situācija eirozonā, Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējā ekonomiskā sadarbība un potenciālie sadarbības virzieni nākotnē. Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvijā ir atsākusies ekonomiskā izaugsme un aicināja Apvienotās Karalistes uzņēmējus izvērtēt investīciju iespējas Latvijā. Kā īpaši perspektīvu ministrs minēja tranzīta un loģistikas nozari. E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija Apvienotās Karalistes uzņēmējiem var piedāvāt tranzīta pakalpojumus uz Centrālāziju un tālākā perspektīvā arī Ķīnu.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka situācija eirozonā liek domāt par eksporta tirgu diversifikāciju. Lords Grīns uzsvēra, ka līdzās tālākiem Āzijas valstu tirgiem, Apvienotās Karalistes uzņēmēji ir ieinteresēti pastiprināt sadarbību arī ar Austrumeiropas un Ziemeļeiropas valstīm.

Vizītē Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministrs Lords Grīns tikās arī ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un ekonomikas ministru Danielu Pavļutu.

Apvienotās Karalistes Tirdzniecības un investīciju ministrija sniedz atbalstu Apvienotajā Karalistē bāzētiem uzņēmumiem, darbības uzsākšanai un izvēršanai starptautiskajā tirgū, kā arī nodarbojas ar ārvalstu investoru piesaisti Lielbritānijai.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress