Home » Ārvalstu uzņēmumi, Jaunumi, Latvija, Meklē sadarbību » Jūlija sākumā Rīgu apmeklēs plaša ASV uzņēmēju delegācija

Jūlija sākumā Rīgu apmeklēs plaša ASV uzņēmēju delegācija

Pārstāvot IT, autobūves, aizsardzības, aviācijas, celtniecības, filmu industrijas un citas nozares, no š.g.1.līdz 3.jūlijam Latviju apmeklēs plaša Amerikas Savienoto Valstu (ASV) uzņēmēju delegācija.

Vizītes mērķis ir iepazīstināt biznesa pārstāvjus ar Latviju kā pievilcīgu uzņēmējdarbības galamērķi, kā arī klātienē pārrunāt ASV un Latvijas biznesa sadarbības iespējas.

ASV uzņēmēju vizītes ietvaros Rīgā tiks organizēts seminārs „ASV un Latvijas biznesa sadarbības iespējas”, kura laikā notiks arī paneļdiskusija “Doing Business in Latvia – the Perspective of Americans”. Diskusijā ASV biznesa aprindu pārstāvji Latvijā iepazīstinās ar uzņēmējdarbības vidi Latvijā, loģistikas iespējām uz Krieviju, Ziemeļeiropu un Āzijas valstīm, kā arī par sadarbības pieredzi ar Latvijas IT sektoru.

ASV biznesmeņiem plānotas arī individuālas tikšanās ar Latvijas uzņēmumiem un nozaru asociācijām, tikšanās ar Valsts prezidentu, Ministru prezidentu, ārlietu ministru, ASV vēstnieci Latvijā un Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā biedriem.

ASV uzņēmēju vizīti Latvijā organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Valsts kanceleju, Ekonomikas ministriju, Ārlietu ministriju, Latvijas vēstniecību ASV, ASV vēstniecību Latvijā, Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā un Latvijas goda konsuliem ASV.

Šī ir atbildes vizīte pagājušā gadā notikušajām amatpersonu darba vizītēm ASV. 2011.gada jūlijā notika Ministru prezidenta Valda Dombrovska darba vizītei uz ASV, kuras laikā vairāk kā 40 Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem bija iespēja tikties ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Savukārt šā gada pavasarī vizītē ASV bija ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un vairāki uzņēmēji, vizītes ietvaros notika augsta līmeņa tikšanās ar ASV amatpersonām un uzņēmējiem.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress