Home » Ārvalstu uzņēmumi, Jaunumi, Latvija, Meklē sadarbību » Ķīnas uzņēmējdarbības forums novembrī Rīgā pulcēs 400 uzņēmējus

Ķīnas uzņēmējdarbības forums novembrī Rīgā pulcēs 400 uzņēmējus

Šā gada 25.-27.novembrī Rīgā notiks starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums (2012 Global China Business Meeting), kas pulcēs aptuveni 400 uzņēmējus, augstas amatpersonas un ārvalstu viesus, lai veidotu biznesa kontaktus un attīstītu sadarbību.

Tāpat Ķīnas uzņēmējdarbības foruma norise Rīgā ļaus starptautiski popularizēt Latviju, veicināt tās atpazīstamību, piesaistot jaunas investīcijas un attīstot tūrismu.

„Ķīna ir pasaules otra lielākā ekonomika. Lai arī tās izaugsmes tempi patlaban piebremzējas, tie joprojām ievērojami pārsniedz vidējo Eiropas. Ņemot vērā situāciju Eiropā, kas ir mūsu eksporta lielākais noieta tirgus, mums aktīvāk jāraugās uz trešo valstu tirgiem, kas joprojām uzrāda spēcīgu izaugsmi. Latvijā Ķīna zināma kā preču importētāja, bet arī tās eksports būtiski aug. Latvija uz Ķīnu 2011.gadā eksportēja preces un pakalpojumus 47,9 miljonu eiro vērtībā jeb divkārt vairāk nekā 2010.gadā, sasniedzot vēsturisko rekordu. Tomēr Ķīnas tirgus izmērs, ekonomikas attīstība un potenciāls, kā arī Latvijas uzņēmēju interese, apņēmība un konkurētspēja rāda, ka varam sasniegt ne vienu vien jaunu rekordu. Tomēr, lai tas notiktu, ir jārada apstākļi, kad uzņēmēji un viņu biznesa idejas satiekas. Tieši šādu iespēju dos starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums Rīgā,” norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ķīnas uzņēmējdarbības forumu Latvija organizē sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un starptautisko organizāciju „Horasis”, kuras darbība vērsta uz jauno ekonomisko spēku – Ķīnas, Indijas, Krievijas un Arābu valstu – efektīvai iekļaušanai globālā tirgus sistēmā. Ikgadējais starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums ir augstākā līmeņa Ķīnas uzņēmēju un to ārvalstu sadarbības partneru forums. Iepriekšējie forumi, kas norisinājās Ženēvā, Frankfurtē, Barselonā, Lisabonā, Luksemburgā, bet 2011.gadā – Valensijā, ik reizi piesaistīja ap 400 augsta līmeņa amatpersonas un uzņēmēju.

2012.gada Starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums (2012 Global China Business Meeting) veltīts Ķīnas ekonomikas un uzņēmējdarbības vides priekšrocībām, turklāt īpaša uzmanība tiks veltīta Latvijai. Ķīna ir nozīmīgs Latvijas partneris ar ievērojamu sadarbības potenciālu dažādās jomās. Kā viena no perspektīvākajām sadarbības jomām ir tranzīts, kas foruma laikā arī tiks īpaši izcelts. Latvijas līdzdalība šai forumā būs apliecinājums Latvijas sasniegumiem, veicinās valsts atpazīstamību, kā arī radīs iespēju Latvijas uzņēmējiem nepastarpināti veidot kontaktus ar Ķīnas un citu valstu uzņēmējiem. Šāda foruma norise Rīgā ļaus popularizēt Latviju un iepazīstināt ar tās uzņēmējdarbības vidi ievērojamu skaitu vadošo uzņēmēju un amatpersonu no visas pasaules.

Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi un iesniegusi izskatīšanai Ministru kabineta šā gada 19.jūnija sēdē arī informatīvo ziņojumu par paveikto Ķīnas uzņēmējdarbības foruma Rīgā organizēšanā, piesaistītajiem stratēģiskajiem partneriem, plānotajiem soļiem foruma sagatavošanā.

Latvijas un Ķīnas preču un pakalpojumu tirdzniecība 2011.gadā veidoja 377,9 miljonus eiro, kas ir par 43,6% vairāk nekā 2010.gadā, kad šis rādītājs bija 263,1 miljons eiro. Latvijas eksports uz Ķīnu pagājušajā gadā veidoja 47,9 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 23,4 miljoniem eiro 2010.gadā ir pieaugums par 104,7%. Savukārt imports no Ķīnas 2011.gadā veidoja 330 miljonus eiro, kas ir par 37,7% vairāk nekā 2010.gadā, kad tie bija 239,7 miljoni eiro. Latvijas svarīgākās eksporta preces uz Ķīnu ir metāli un to izstrādājumi, minerālie produkti, mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas, augu valsts produkti, koksne un tās izstrādājumi.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress