Home » Jaunumi, Latvija » D.Pavļuts: Ukraina un Latvija veidos ciešāku sadarbību transportā, mašīnbūvē un lauksaimniecībā

D.Pavļuts: Ukraina un Latvija veidos ciešāku sadarbību transportā, mašīnbūvē un lauksaimniecībā

Šonedēļ notikušās Latvijas un Ukrainas 5.Starpvaldību komisijas (SVK) laikā panāktas vairākas būtiskas vienošanās par ekonomiskās sadarbības stiprināšanu, galvenos uzsvarus liekot uz iespējām transporta, lauksaimniecības, mašīnbūves, informācijas tehnoloģiju (IT) un arī energoefektivitātes jomās.

„Latvijas uzņēmēju interese par sadarbību ar NVS valstīm tradicionāli ir bijusi liela. Tas ir tirgus, kur varam ļoti veiksmīgi konkurēt gan cenas, gan kvalitātes ziņā. Latvijas uzņēmēji ir gatavi ciešākai sadarbībai ar Ukrainu, bet ir mājasdarbi, kas jāpaveic abām pusēm. SVK sēdes ir veids kā mērķtiecīgi un regulāri risināt dažādus, tostarp arī sarežģītus jautājumus. Vienlaikus aktīvam abu pušu darbam pie ekonomisko attiecību stiprināšanas jānotiek arī SVK sēžu starplaikos,” norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ceturtdien, 5.jūlijā, D.Pavļuts un Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietnieks Vladimirs Bandurovs parakstīja SVK sēdes protokolu. Tajā uzsvērts, ka puses regulāri apmainīsies ar informāciju par investīciju iespējām abās valstīs, tiks stiprināta sadarbība transportā, mašīnbūvē, IT, energoefektivitātē u.c. Puses vienojušās kopīgi strādāt, lai palielinātu kravu plūsmu, izmantojot šim mērķim arī konteineru vilcienu „ZUBR”, kas nodrošina regulārus kravu pārvadājumus starp Baltijas jūras un Melnās jūras reģioniem. Attiecībā uz sadarbību būvniecībā un energoefektivitātē, SVK laikā tika panākta vienošanās sniegt atbalstu Ukrainai, lai tā varētu harmonizēt savu likumdošanu atbilstoši Eiropas Savienības normatīvajai bāzei. Savukārt lauksaimniecībā plānots veicināt lauksaimniecības un zivsaimniecības produkcijas tirdzniecības apjomu palielināšanu, sadarboties pārtikas un veterinārās kontroles jautājumos, kā arī Ukrainas puse izteica interesi attīstīt sadarbību linu un kaņepju audzēšanā un pārstādē. Tāpat panākta vienošanās aktivizēt sadarbību enerģētikā, tūrismā, izglītībā, vides aizsardzībā, reģionālās politikas plānošanā un īstenošanā, kā arī standartizācijas un akreditācijas patērētāju tiesību aizsardzības jomās.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress